02.06.03, 12:20
Witam i pozdrawiam wszyskich!
Mam pytanie czy na spacery można wychodzić np. ok. godziny 17-18 kiedy jest
tak gorąco? Jakub ma 5 tygodni.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • umasumak Re: spacery 02.06.03, 12:26
      Najlepiej wychodzić rano i po 16. Ale i wtedy trzeba unikać pełnego słońca.
      Najlepszy jest spacer w parku, w cieniu drzew. Acha i lepiej nie stawiać budy,
      bo dziecku jest duszno. Znacznie lepiej jest używać parasolki jako osłony przed
      słońcem.
      • zarra Re: spacery 02.06.03, 15:57
        Cetebe, w takie upały spacery tylko w takich godzinach. No chyba ,że rano
        wstajesz to wtedy do 10 można wyjść ( my wtedy jeszcze śpimywink. W takie
        gorące dni dzidzia na spacerze po prostu się męczy. W budzie wózka jest
        okropnie duszno. Ja raz tak się wybrałam ( koło 14) i to był koszmar.Wracałam
        z nią na rękach ( w pełnym słońcu!).
        Najlepiej jest na działce (lub we własnym ogrodzie)-cały dzień jest wtedy na
        dworze, cały czas w cieniu, pod drzewkami... Ech, już niedługo, starsza córka
        wyjeżdża na kolonie, a my na działkę smile))
        pozdrawiam
        • cetebe Re: spacery 03.06.03, 07:32
          witam
          niestety czasami udaje nam się cudownie zaczynać dzień o 6 rano! Jakub ma
          charakterek tatusia i nie lubi spać sam i nie mieć z kim pogadaćsmile
          chodzimy na spacery o 16 ale wczoraj wybrałam się z nim ubierając go w cienką
          czapeczke i nie przykrywając i spotkałam się z ostrą krytyką że dziecku jest
          zimno!
          i jak to brzmi z waszej strony?
          Zazdroszczę Wam tej wyprawy na działkę
          Ja we wrześniu chyba wracam do pracy
          pozdrowienia
          • umasumak Re: spacery 03.06.03, 09:30
            Takimi krytykami nie masz się co przejmować. Ja też niejednokrotnie spotykałam
            się z opiniami że chcę "zamrozić" dziecko, ponieważ przy temp +25 ubierałam
            córkę "tylko" w bawełniane body i batystową czapeczkę. Kiedyś będąc na spacerze
            jakaś pańcia spytała się mnie zatroskanym głosikiem: " czy temu dziecku nie za
            zimno?" . Upał na całego, a ona się pyta czy dziecku nie za zimno. Więc się
            spytałam czy jej przypadkiem nie za zimno bo był ubrana w sukienkę na
            ramiączkach i nawet czapeczki batystowej nie miała wink. Podziałało - babsko się
            zmyło. Trochę się uniosłam, ale szlag mnie trafia na takie uwagi. Albo jak
            widzę te biedne niemowlęta poubierane jak na sybir i jeszcze przykryte
            pokrowcem ( żeby przypadkiem chociaż trochę powietrza się do wózka nie
            dostało). Pozdrawiam Cię i życzę miłych spacerków smile)
    • kamabs Re: spacery 03.06.03, 09:37
      Hej,
      a ja mam taki fajowy wozeczek, ze moge postawic budke, ktora chroni od slonca,
      a podniesc caly tył i dzidzia ma super przewiewsmile Poza tym zawsze smaruja ja
      kremem z filtrem nr 30.
      Uwielbiam lato, mozna karmic w parkusmile
    • anna.michal Re: spacery 03.06.03, 10:34
      A dlaczego nie?
      W ubiegłym roku jak Michałek się urodził (06.05.2002) to wychodziliśmy na
      spacery przeważnie po 17. Najczęściej była to jednak 18-19 bo wtedy było już
      znośniej - słońce tak bardzo nie świeciło i robiło się troszkę chłodniej.
      I ubrany był w cienkie śpioszki i bluzeczkę, a potem jak był troszkę starszy to
      w body. Do przykrycia miałam zawsze flanelkę, którą czasem pod wieczór używałam

Pozdrawiam

Ania
    • laura14 Re: spacery 03.06.03, 10:57
      Moja coreczka jest troszke starsza od waszych bobasow malutkich smile , ma 9 mies. Ale uwielbiam wychodzic z nia na spacerki wczesnie rano. Ok. 8 nie ma jeszcze "tloku w parku " i cudownie sobie dosypia poranna drzemke. Poludnie spedzamy w domu i z powrotem ok. 16-17 wychodzimy.
      Strasznie mi zal tych dzieci, z ktorymi mamy wychodza w najwiekszy upal w poludnie, nie ma wtedy czym oddychac. Ja tak wychodzilam Z Natasia, jak byla malusienka, ale to byla jesien i zima smile
      Pozdrawiam
      laura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka