caro19 29.06.07, 12:47 Mój synek od 3 dni robi właśnie często zielono żółtą kupe o konsystencji jajecznicy. Smecta nie bardzo pomaga, dupka bardzo odparzona....poradzcie. Chyba, że z takimi objawami to do lekarza od razu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: zielono-żółta biegunka 29.06.07, 13:04 w jakim wieku jest dziecko, to chyba najwazniejsze i czym karmione, bez tego nic sie nie da powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
justyna9986 Re: zielono-żółta biegunka 29.06.07, 14:06 poprzedniczka ma racje a na odparzenie polecam tormentiol.Mój miał mega odparzenie i jak mu pare razy posmarowałam to przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
caro19 Re: zielono-żółta biegunka 29.06.07, 14:51 11 miesięcy:mały jest karmiony rano bebikiem 2 z kaszka bananową.potem drzemka, nastepnie gęsta kaszka mleczno ryzowa z truskawkami, potem przerwa, ok.13-14 zupka albo obiadek, spanie, ok 16-17 banan albo deser ze słoiczka , ok 20 mleko z kaszką bananową. Ostatnio jednak próbował odrobine parówki, jajecznicę(ale to było jakieś 3 dni przed wystapieniem biegunki). Czy ja go przypadkiem nie przekarmiam? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: zielono-żółta biegunka 29.06.07, 14:59 nie sadze ze przekarmiasz, a jeszcze zapytam o te kupki, ile razy dziennie sei pojawiaja a jakie byly wczesniej czy ta kupka jest widoczna czy cala ucieka we wklad pieluszki moze to nie biegunka, a inny objawow nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
caro19 Re: zielono-żółta biegunka 29.06.07, 15:58 kupka o konsystencji jajecznicy, czasem żółta, czasem zielona. Wczesniej robił normalne kupki, takie jak plastelina, a teraz się cos porobiło. innych objawów nie ma , bawi się , smieje, chodzi, tylko dyskomfort na dupeczce,..... Odpowiedz Link Zgłoś
caro19 Re: zielono-żółta biegunka 29.06.07, 16:00 co do częstotliwosci pojawiania, to 6x dziennie. cześć wsiąka w pieluszkę, ale na wierzchu zostaje własnie ta jajecznica. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: zielono-żółta biegunka 29.06.07, 16:51 no teraz dalo to jakis obraz, nie jest to normalne, obserwuj dziecko przez weekend a jak tak dalej bedzie to do lekarza co do srodkow zaradczych niestety nie pomoge, bo nigdy nie mialam tego problemu, nie kupowalam i nie stosowalam, nawet nie wieem co na to sie stosuje Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka777 idź do lekarza 29.06.07, 18:15 u mnie było to samo, tylko że biegunka wystąpiła po antybiotyku. dał leki na zatrzymanie biegunki( ja dostałam enterol) oraz elektrolity. uwazaj, żeby dziecko sie nie odwodniło!!!!! bardzo duzo przepajaj. dziecko było wówczas na 5-cio dniowej diecie, tzn. tylko mleczko z kleikiem ryzowym, żadnych owoców i soczków ani herbatek tylko woda. kilka dni temu małą znowu dostała małej biegunki, ale to było po podaniu jogurtu naturalnego, bo jak odstawiłam to biegunka się skonczyła. dodam, że córka ma 10 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
caro19 Re: zielono-żółta biegunka 03.07.07, 12:04 no i sie okazało po wizycie na pogotowiu, że młody ma wirusa wstretnego. Zdziwił mnie jednak fakt, że dostał tylko lactoral..... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: zielono-żółta biegunka 03.07.07, 12:09 no widzisz bynajmniej sie wyjasnilo, jak lekarz to dal to to bierz, ale udaj sie jeszzce jak najszybciej do swojego lekarza pediatry, pwoodzenia Odpowiedz Link Zgłoś