iwanni 05.07.07, 09:35 Prosze o pomoc bo stosuje rozne kremy i nic nie pomaga,moze znacie jakis najlepszy i skuteczny krem na odparzenia i krostki palskie i zaognione na pupie. pozdrawiam iwanni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 09:35 najlepszy krem linimag najlepsza metoda, zadnych kremow, oliwek, pudrow, sucha, gola pupa jak najdluzej Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 09:36 no i zadnych chusteczek nawijzajacych do pupy, sama woda czysta, najlepiej przegotowana Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 09:39 Najlepsza jest zwykla maka ziemniaczana. Nawet najgorsze odparzenie zlikwidowala z potowkami wlacznie, jak corka byla malutka. Odpowiedz Link Zgłoś
d0oti Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 09:49 ja używam linomagu, ale kedy córeczka miała bardzo odparzoną pupkę pomógł bepanthen, rewelacyjna maść, odparzenia zeszły po 2 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna2741 Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 22:15 Witam!Moim zdaniem najlepszy krem na odparzenia to alantan ewentualnie bepanthen. Moja córka długo miała odparzenia i to właśnie alanatan nam pomógł i wietrzenie pupy. Ach i jeszcze przemywanie rumiankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
janeausten maść pięciornikowa Ziaja 05.07.07, 11:13 w aptece bez recepty za 2 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: maść pięciornikowa Ziaja 05.07.07, 14:22 maść pięciornikowa Ziaji!!! to jedyny sposob na pupe mojego synka z cala pewnoscia polecam nic innego nie skutkowalo teraz stosuje caly czas. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bacia14 Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 11:19 U NAS POMOGŁA MĄKA ZIEMNIACZANA ALBO WODA Z KROCHMALEM DO WYCIERANIA PUPKI PRZY PRZEWIJANIU oraz linomag z cynkiem ojj, sorki za caps lock pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
asiach11 bepanthen 07.07.07, 14:42 u nas najlepiej działa bepanthen, polecam też puder alantan i maść linomag- byle zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
mha1 Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 14:48 jeśli nie chcą znikać, to może to uczulenie na pieluszki? moja dzidzia miała uczulenie na pieluchy Huggies. próbowałam ją leczyć sama, ale jak z jednej strony się wyleczyło, to z drugiej robiło się nowe. po zmianie pieluch i smarowaniu Tridermem zaczerwienie zeszło w ciągu dwóch dni. teraz pupę smarujemy taką maścią z apteki robioną na zamówienie i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
justek1 Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 15:18 U nas najszybciej i najlepiejdziała totmentiol (maść do kupienia w aptece) Odpowiedz Link Zgłoś
masio13 Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 15:26 u nas było tragicznie, zrobiła się już ranka, Mały dostał antybiotyk w spreju, do psikania raz dziennie, i tormentiol. Tormentiol zdziałał cuda. Bardzo szybko się zagoiło. Ale używaliśmy nieperfumowanych chusteczek z wodą i przemywałam pupę rumiankiem (pediatra powiedział, że lekkim wywarem można). No i przez kilka dni Mały większość dnia spędzał bez pieluchy. Było to dość kłopotliwe, ale przy odpowiednim "nadzorze" da się wytrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
bodzinka Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 16:05 Mysmy odparzenia biegunkowe,straszne jedna wielka rana na pupie, wylwczyli wietrzasc pupe jak najczesciej i jak najdluzej, myjac czysta woda i stosujac sudocrem na zmiane z maka ziemniaczana.Tak poradzily nam pielegniarki na odzziale biegunkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
sormino Alantan w zasypce 05.07.07, 16:13 polecam jesli kremy nie zadzialaja - bardzo skuteczny jesli sie juz ranki pojawiaja (a wtedy nie kazdy krem mozna juz stosowac) Odpowiedz Link Zgłoś
alexxa6 Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 16:26 PENATEN z lanoliną. vanilla-cafe.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 16:28 sudocrem jest super ,no chyba ze juz uzywałas inie pomogł ale nam pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska87 Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 16:34 ALANTAN jest świetny, SUDOCREM też jest bomba ale zwykły BAMBINO też jest niezły ale najbardziej polecam ALANTAN Odpowiedz Link Zgłoś
makdak Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 20:18 u nas super zadziałała MAŚĆ TRANOWA. wygoiła pupę małego w dwa dni. kosztuje grosze, troche brzydko pachnie, ale według mnie jest rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
kumpel201 Re: jaki krem na odparzenia? 05.07.07, 20:39 Cześć u mnie najlepiej się sprawdza sudocrem ale jak Julcia była mała dwa razy dziennie wietrzyłam jej pupę. Teraz ma 10 miesięcy i przez 2h chodzi bez pampersa, a na noc zawsze profilaktycznie jej pupkę smaruję ponieważ jej pampersa nie zmieniam w nocy. Najlepiej jes właśnie jak najwięcej wietrzyć pupę,ile i jak długo zależy od wieku dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
asta6265 Re: jaki krem na odparzenia? 07.07.07, 16:38 u nas tylko sudocrem działa Odpowiedz Link Zgłoś
joasia81 Tormentiol 07.07.07, 20:31 Ma kwas borny szybko goi. 3 dziennie przez 2-3 dni. W przypadku ostrej ranki przy każdej zmianie pieluszki. Często zmieniaj pieluche co 1h. Wietrz pupę. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś