mucha2007 05.07.07, 15:41 Dziecku na ropiejące oczka Gentamicina czy to dobry antybiotyk,czy któras stosowała na oczka malucha.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka11333 Re: Antybiotyk Gentamicina. 05.07.07, 16:08 Stosowałam na podrażnione oczko, mała wsadziła sobie palec do oka i zrobil sie maly stan zapalny, zniknęło po 2 dniach jak ręką odjął, więc dla nas byl super Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Antybiotyk Gentamicina. 05.07.07, 16:38 dla niemowląt sie raczej nie poleca z wzg na skutki uboczne. okulistka dała w zamian floxal. Odpowiedz Link Zgłoś
joanon Re: Antybiotyk Gentamicina. 05.07.07, 20:49 jako dziecko dostawałam ten antybiotyk w zastrzyku, ale dziecko mojej znajomej straciło po nim słuch. Zapytaj lekarza, czy może zamienić na inny. Odpowiedz Link Zgłoś
domiangli Re: Antybiotyk Gentamicina. 05.07.07, 21:42 Tak to prawda gentamecyna szkadza sloch ale nie w kpelkach podawanych miejscowo do oka. Moj Franek mial w zeszlym tygodniu ropne zapalenie spojowek gentamecyna srawdzila sie w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś