Dodaj do ulubionych

owsiki - POMOCY !!!

07.07.07, 00:59
Dzisiaj z przerażeniem odkryłam, że mam owsiki (!!!). Mam niewiele ponad
miesięcznego dzidziusia i nie wiem co robić. Jak mogę się leczyć, będąc matką
karmiącą??? Płaczę już kilka godzin... POMOCY !!!
Obserwuj wątek
    • ana.anna Re: owsiki - POMOCY !!! 07.07.07, 01:00
      i jak zrobić, żeby nie zaraził się dzidziuś? Czy to jest dla niego bardzo
      szkodliwe?? Jak wyleczyć taką małą dzidzię, jeśli będzie miała owsiki??

sad(((((((((((((((((((((
      • bodzinka Re: owsiki - POMOCY !!! 07.07.07, 08:56
        Spokojnie, ja tez mialam owsiki, mam 8 miesecznego bobaska, ktory ze mna spi i
        on nie ma.Poszlam do jego pediatry, ktory przepisal mi tabletki, bierzesz je
        raz a potem po przerwie drugi raz, zeby wybic te co sie ostaly.Ja jestem po
        pierwszej serii i juz jest lepiej.Musisz zachowac higiene, ale to na pewno
        wiesz i tak, porzadnie myc lapki zanim wezmiesz dzidzie, ale to tez
        wiesz.Musisz isc do lekarza po tabletki, wiem to moze byc krepujace ale bez
        tego sie nie da.Acha kuracje musi przejsc cala rodzinka, maz tez i zwierzatko
        jesli masz.U nas darowala jedynie malemu, zeby go nie truc, kazala sie tylko
        zglosic jakby sie u niego pokazaly na szczescie nie ma.Nic sie nie martw dzidzi
        nic nie bedzie.Pozdrawiamy.Bodzia i Karolek 4.11.2006

foto.onet.pl/fed2m
        [url=www.suwaczek.pl/]https://www.suwaczek.pl/cache/67db9a22db.png[/url]
        • ana.anna Re: owsiki - POMOCY !!! 07.07.07, 09:26
          dzieki za slowa otuchy.
          co to byly za tabletki, pyrantelum może?
          • bodzinka Re: owsiki - POMOCY !!! 07.07.07, 10:33
            Vermox, bo sa silniejsze a chodzilo, o to zeby sie tego cholerstwa jak
            najszybciej pozbyc.Powiedz tylko jak karmisz piersia i nie zwlekaj, lepiej miec
            to za soba.Ja sie tak wstydzilam, ze poszlam do pediatry synka a nie do swojego
            i tabletki tez mi przepisalasmile
            • ana.anna Re: owsiki - POMOCY !!! 07.07.07, 21:47
              Dzięki Bodzinka,
              jeszcze tylko jedno pytanie: czy karmiłaś w momencie brania tabletek?
              Bo doczytalam sie w necie, ze Vermoxu nie mozna podawac matkom karmiącym i
              trochę się obawiam.
              nigdzie nie jest napisane ile ta trucizna zostaje w organizmie, bo bym po prostu
              sobie odciągnęła pokarm na 2 dni i tyle.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka