Dodaj do ulubionych

Nosidełko

09.08.07, 11:21
Czy ktoś mi może powiedziec od kiedy można nosic noworodka w
nosidełku ( chodzi mi o takie na brzuchu) dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: Nosidełko 09.08.07, 11:23
      to zalezy w jakim, w chuscie od urodzenia, w nosidle miekkim od
      okolo 3 miesiaca, w nosidle twardym najszybciej po 6 miesiacu a
      najlepiej wcale
      • magdaw76 Re: Nosidełko 09.08.07, 11:24
        dziękuję bardzo
        • misiurynka5 Re: Nosidełko 09.08.07, 12:20
          Z nosidelkami trzeba bardzo uwazac dlatego ze obciazaja niepotrzebnie kregoslup
          dziecka tak samo jak wszelkiego rodzaju chodziki.Ale jesli musisz wsadzic
          dziecko w nosidelko to nie wczesniej jak zacznie samodzielnie siadac.Unikaj
          kilkugodzinnego noszenia malucha
          • monikaa13 Re: Nosidełko 09.08.07, 12:24
            to sie tyczy nosidel twardych ale jest jeszcze chusta w ktorej mozna
            nosic od urodzenia nawet caly dzien
            • misiurynka5 Re: Nosidełko 09.08.07, 12:29
              to prawda
              • oliwia_ma Re: Nosidełko 09.08.07, 12:58
                w nosidłach miękkich można gdy dziecko SAMO siada. Nie wcześniej. Ja właśnie
                będę przechowywała w szafie mei tai'a na czas kiedy maluch usiądzie.
                • monikaa13 Re: Nosidełko 09.08.07, 13:01
                  nie tak do konca, przeciez w mei taiu dziecko nie siedzi, material
                  dostosowuje sie do dziecka, wiec mysle ze smialo mozna wczesniej,
                  moja ma 8 msc, jeszcze nie siedzi i co dalej mam czekac, od dawna
                  nosze w mei taiu
                  • ithilhin Re: Nosidełko 09.08.07, 22:24
                    ale to jednak nosidlo jest smile
                    jego budowa nie zapewnia tak dobrego podparcia plecow jak na przyklad chusta
                    wiazana.
                    • niinka1 Re: Nosidełko 09.08.07, 22:45
                      a ja wiedzac, ze nie mozna w nosidelku (mala ma 3 miesiace) kupilam
                      ta chuste (tania nie byla) i pomimo zapoznania sie z filmem
                      instruktazowym nie potrafie tak ulozyc i wygodnie nosic malej jak ta
                      pani na filmie. Az z tego wszystkiego zniechecilam sie do nosidelkauncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka