magdaw76 09.08.07, 11:21 Czy ktoś mi może powiedziec od kiedy można nosic noworodka w nosidełku ( chodzi mi o takie na brzuchu) dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Nosidełko 09.08.07, 11:23 to zalezy w jakim, w chuscie od urodzenia, w nosidle miekkim od okolo 3 miesiaca, w nosidle twardym najszybciej po 6 miesiacu a najlepiej wcale Odpowiedz Link Zgłoś
misiurynka5 Re: Nosidełko 09.08.07, 12:20 Z nosidelkami trzeba bardzo uwazac dlatego ze obciazaja niepotrzebnie kregoslup dziecka tak samo jak wszelkiego rodzaju chodziki.Ale jesli musisz wsadzic dziecko w nosidelko to nie wczesniej jak zacznie samodzielnie siadac.Unikaj kilkugodzinnego noszenia malucha Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Nosidełko 09.08.07, 12:24 to sie tyczy nosidel twardych ale jest jeszcze chusta w ktorej mozna nosic od urodzenia nawet caly dzien Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia_ma Re: Nosidełko 09.08.07, 12:58 w nosidłach miękkich można gdy dziecko SAMO siada. Nie wcześniej. Ja właśnie będę przechowywała w szafie mei tai'a na czas kiedy maluch usiądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Nosidełko 09.08.07, 13:01 nie tak do konca, przeciez w mei taiu dziecko nie siedzi, material dostosowuje sie do dziecka, wiec mysle ze smialo mozna wczesniej, moja ma 8 msc, jeszcze nie siedzi i co dalej mam czekac, od dawna nosze w mei taiu Odpowiedz Link Zgłoś
ithilhin Re: Nosidełko 09.08.07, 22:24 ale to jednak nosidlo jest jego budowa nie zapewnia tak dobrego podparcia plecow jak na przyklad chusta wiazana. Odpowiedz Link Zgłoś
niinka1 Re: Nosidełko 09.08.07, 22:45 a ja wiedzac, ze nie mozna w nosidelku (mala ma 3 miesiace) kupilam ta chuste (tania nie byla) i pomimo zapoznania sie z filmem instruktazowym nie potrafie tak ulozyc i wygodnie nosic malej jak ta pani na filmie. Az z tego wszystkiego zniechecilam sie do nosidelka Odpowiedz Link Zgłoś