magdaw76 09.08.07, 11:25 Czy ktoś mi może powiedziec od kiedy można nosic noworodka w nosidełku ( chodzi mi o takie na brzuchu) dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mim288 Re: nosidełko - od kiedy 10.08.07, 10:31 Zdaniem mojego pediatry powyżej 1 mies, zdaniem ortopedy pow. 2 mies, niektórzy producenci podają że od urodzenia (w wielu krajach takie są normy). Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: nosidełko - od kiedy 10.08.07, 15:55 Mnie pediatra powiedziała że pow. 3 mies, kiedy dziecko juz sztywno trzyma główkę. Ortopeda był bardziej radykalny i powiedział, że pow. 5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
limana Re: nosidełko - od kiedy 10.08.07, 22:12 A fizjoteurapeuta twierdzi, że najlepiej wcale, bo zaburza to prawidłową postawę i bądź tu mądry człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
inezka6 Re: nosidełko - od kiedy 11.08.07, 09:18 Jakzwykle- rozwiązaniem jest noszenie w chuście Można od urodzenia i nie robi się krzywdy dziecku. ............................. inezzka.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ithilhin Re: nosidełko - od kiedy 11.08.07, 12:05 jak potrafi samodzielnie usiac. a najleiej nie nosic w nosidelku sztywnym tylko w miekkim lub chuscie (w chuscie mozna od urodzenia, w nosidle miekkim jak dziecko samo siada). takie miekkie nosidlo typu Mei Tai mozesz sama uszyc - jest tanie i wygodne. wykroje w necie, np.: www.oppamama.pl/uszyj Odpowiedz Link Zgłoś