zuzior 03.07.03, 18:29 Witajcie Drogie Mamy! Mój prawie 3 miesięczny synek robi od wczoraj kupki ze śluzem i jest ich więcej niż do tej pory. Czy to jest coś poważnego. Czy wasze dzieci też miały lub mają takie kupki? Pozdrawiam. Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotakatarzyna Re: śluz w kupkach 04.07.03, 21:10 Hej! Dokładnie to samo właśnie przechodzimy. Moja córcia skończyła 3 miesiące. Zawsze robiła jedną zieloną gliniastą kupkę. Zaczęła robić 3-4 dziennie, żółte, rzadkie, ze śluzem. Podawałam jej 2 razy dziennie lakcid. Trochę pomogło. Poszłam do lekarza rodzinnego. Zleciła badanie moczu, bo śluz może być objawem zapalenia dróg moczowych. Wynik był dobry. Pojawiły się jednak inne objawy - ulewanie, wzdęcia, pokrzywka. Wniosek - alergia pokarmowa. Do tej pory Amela dostawała Nan HA. Od wczoraj przechodzimy na mleko sojowe. Dzisiaj wcale nie zrobiła kupki, zobaczymy jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: śluz w kupkach 04.07.03, 21:26 Śluz w kupce jest jednym z objawów biegunki. Przyczyn biegunki u niemowlaka może być kilka. Najlepiej idź do lekarza. Biegunki u dziecka nie można lekceważyć - może prowadzić do odwodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
famiglia Re: śluz w kupkach 05.07.03, 14:32 o ile mam jakąś wiedzę na ten temat to wydaje mi się, że to może być pierwszy objaw alergii pokarmowej na białko mleka bądż na coś innego.jeśli spróbujesz przejść na inne mleko sztuczne, które nie zawiera tradycyjnego białka i problem zniknie, będziesz miała potwierdzenie.jeśli na przykład dziecko zacznie dużo ulewać, bądź wymiotować, będzie to sygnał, że jest uczulone na białko mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
ekos Re: śluz w kupkach 05.07.03, 19:44 Czytając wasze listy zastanawiam się co dolega mojemu 3-mies. maleństwu? Śluz w kupce pojawił się przedwczoraj, kupki zmieniają barwę, maleństwo jest radosne i szczęśliwe, ciemiączko nie jest zapadnięte, podaję Lakcid, karmię wyłącznie piersią i nie wiem co mam dalej robić? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: śluz w kupkach 06.07.03, 18:52 Hej, u mnie było a w zasadzie jest to samo. A nawet gorzej bo dodatkowo była jeszcze w kupkach krew. Przećwiczyliśmy już Smectę i Enterol, ale bez efektu długotrwałego. Teraz też podajemy Lakcid, a kupkę oddaliśmy do analizy na posiew. Wynik ma być jutro, to dam znać co wyszło. Nasz Maluszek nie ma jeszcze trzech miesięcy. I też jest w większości radosny i szczęśliwy. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: śluz w kupkach 07.07.03, 19:37 To znów ja. Mamy już wynik posiewu - Escherichia coli bardzo liczne, Candida species bardzo liczne oraz Proteus vulgaris liczne. Jest też antybiogram czyli zestaw antybiotyków, na które to jest wrażliwe. Ale lekarz na razie zalecił Nifuroksazyd trzy razy dziennie i kontynuację Lakcidu. No i zabronił na razie szczepić. A nasz dzidziuś od wczoraj nie czuje się najlepiej, trochę marudzi, ale gorączki nadal nie ma. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
zuzior Re: śluz w kupkach 08.07.03, 10:34 WItajcie! Mojemu malemu podaje lacidofil , po smekcie nie moze sie zalatwic. Chyba tez bedzie trzeba zrobic posiew, ile to kosztuje jesli prywatnie i jak pobrac material do badania. Pozdrawiam. Monika Odpowiedz Link Zgłoś