Dodaj do ulubionych

śluz w kupkach

03.07.03, 18:29
Witajcie Drogie Mamy! Mój prawie 3 miesięczny synek robi od wczoraj kupki ze
śluzem i jest ich więcej niż do tej pory. Czy to jest coś poważnego. Czy
wasze dzieci też miały lub mają takie kupki?
Pozdrawiam.
Monika
Obserwuj wątek
    • dorotakatarzyna Re: śluz w kupkach 04.07.03, 21:10
      Hej!
      Dokładnie to samo właśnie przechodzimy. Moja córcia skończyła 3 miesiące.
      Zawsze robiła jedną zieloną gliniastą kupkę. Zaczęła robić 3-4 dziennie, żółte,
      rzadkie, ze śluzem. Podawałam jej 2 razy dziennie lakcid. Trochę pomogło.
      Poszłam do lekarza rodzinnego. Zleciła badanie moczu, bo śluz może być objawem
      zapalenia dróg moczowych. Wynik był dobry. Pojawiły się jednak inne objawy -
      ulewanie, wzdęcia, pokrzywka. Wniosek - alergia pokarmowa. Do tej pory Amela
      dostawała Nan HA. Od wczoraj przechodzimy na mleko sojowe. Dzisiaj wcale nie
      zrobiła kupki, zobaczymy jutro!
    • umasumak Re: śluz w kupkach 04.07.03, 21:26
      Śluz w kupce jest jednym z objawów biegunki. Przyczyn biegunki u niemowlaka
      może być kilka. Najlepiej idź do lekarza. Biegunki u dziecka nie można
      lekceważyć - może prowadzić do odwodnienia.
    • famiglia Re: śluz w kupkach 05.07.03, 14:32
      o ile mam jakąś wiedzę na ten temat to wydaje mi się, że to może być pierwszy
      objaw alergii pokarmowej na białko mleka bądż na coś innego.jeśli spróbujesz
      przejść na inne mleko sztuczne, które nie zawiera tradycyjnego białka i problem
      zniknie, będziesz miała potwierdzenie.jeśli na przykład dziecko zacznie dużo
      ulewać, bądź wymiotować, będzie to sygnał, że jest uczulone na białko mleka.
    • ekos Re: śluz w kupkach 05.07.03, 19:44
      Czytając wasze listy zastanawiam się co dolega mojemu 3-mies. maleństwu? Śluz
      w kupce pojawił się przedwczoraj, kupki zmieniają barwę, maleństwo jest
      radosne i szczęśliwe, ciemiączko nie jest zapadnięte, podaję Lakcid, karmię
      wyłącznie piersią i nie wiem co mam dalej robić? Pozdrawiam i czekam na
      odpowiedź.
      • gyokuro Re: śluz w kupkach 06.07.03, 18:52
        Hej,
        u mnie było a w zasadzie jest to samo. A nawet gorzej bo dodatkowo była
        jeszcze w kupkach krew. Przećwiczyliśmy już Smectę i Enterol, ale bez efektu
        długotrwałego. Teraz też podajemy Lakcid, a kupkę oddaliśmy do analizy na
        posiew. Wynik ma być jutro, to dam znać co wyszło. Nasz Maluszek nie ma
        jeszcze trzech miesięcy. I też jest w większości radosny i szczęśliwy.
        Pozdrawiam,
        Kasia
        • gyokuro Re: śluz w kupkach 07.07.03, 19:37
          To znów ja. Mamy już wynik posiewu - Escherichia coli bardzo liczne, Candida
          species bardzo liczne oraz Proteus vulgaris liczne. Jest też antybiogram czyli
          zestaw antybiotyków, na które to jest wrażliwe. Ale lekarz na razie zalecił
          Nifuroksazyd trzy razy dziennie i kontynuację Lakcidu. No i zabronił na razie
          szczepić.
          A nasz dzidziuś od wczoraj nie czuje się najlepiej, trochę marudzi, ale
          gorączki nadal nie ma.
          Pozdrawiam,
          Kasia
        • zuzior Re: śluz w kupkach 08.07.03, 10:34
          WItajcie! Mojemu malemu podaje lacidofil , po smekcie nie moze sie zalatwic.
          Chyba tez bedzie trzeba zrobic posiew, ile to kosztuje jesli prywatnie i jak
          pobrac material do badania. Pozdrawiam. Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka