asiacel 08.10.07, 19:45 Moja córka ma 4,5 miesiaca jest tylko na piersi,a od urodzenia robi kupki ze sluzem .Raz jestgo mniej raz wiecej. Czy mieliscie z tym tez problem??? prosze o rade cZY MAM SIE TYM ZACZAC MARTWIĆ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliak9 Re: śluz w kupce 08.10.07, 19:53 a co na to pediatra? mysle, ze jak dziecko ładnie przybiera to nie ma obaw. moja córka dosyc szybko przestała robić klasyczne ,,jajeczniczki", miałam wrażenie że kupa jest trochę sluzowata ale bez wyraźnych pasm sluzu.w 4 mcu podawałam jej herbatkę jabłkowa i o dziwo to ona doprowadziła do kup ponownie ,,jajecznicowatych", córka ogólnie cały czas była zdrowa jak rydz. jak masz watpliwosci to po prostu pokaż kupę lekarce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kami315 Re: śluz w kupce 08.10.07, 19:54 Pediatra mi mówiła, że jest to jeden z objawów alergii na coś - u mojej małej na mleko i jajka. Ale u niej występuje zawsze razem z wysypką na buzi i bólem brzuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_10 Re: śluz w kupce 09.10.07, 08:07 jeżeli robi takie kupki od urodzenia i łądnie przybiera na wadze to raczej nie ma powodu do niepokoju... U nas kupki ze śluzem pojawiły się w 4 m-cu zycia i trwały przez 3 m- ce...tez bez powodu...i jak samo przyszło-tak samo przeszło pediatra rozkałdał ręce-aż w końcu przestaliśmy ją leczyć bo nic nie działao-podawalismy tylko probiotyki-i faktycznie-pomogło!ale córka cały czas przybierała na wadze-to jest u niemowlaka najważniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
migotunia Re: śluz w kupce 08.10.07, 20:09 Jesli w kupce nie ma sladu krwi ani nie jest zielona, to takie sluzowate kupki sa ok - jesli dziecko jest karmione piersia. Moj synek tez takie robi, tez sie martwilam ale teraz wiem ze wiekszosc dzieci na cycu takie same produkuje (dzieciaki cyckowe moga robic rozne rodzaje kupek, w przeciwienstwie do tych na mleku modyfikowanym). Jesli na ciele nie ma zadnej wysypki to sluz w kupce to nie jest to zadna aleria a po prostu... taka uroda )) Odpowiedz Link Zgłoś
asiacel Re: śluz w kupce 09.10.07, 15:52 Dzieki dziewczyny!! Moja mala juz podwoiła wage więc na brak apetytu nie narzeka a wręcz przeciwnie juz cycusia jej za malo !! buzka Odpowiedz Link Zgłoś