ap77 16.10.07, 19:31 czy Lovele moze uczulac,Maluch ma uczulenie na policzku, ktory lezy na pieluszce (jak lezy na boku-ulewanie). Doszlam do wniosku, ze to moze byc od pieluchy (twarda!), lub proszku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gku25 Re: W czym pierzecie? 16.10.07, 19:48 Tak, Lovela jak każdy inny proszek może uczulać. Odpowiedz Link Zgłoś
alkara Re: W czym pierzecie? 16.10.07, 20:22 Ja piorę w Jelpie i płuczę też w jelpie.Nigdy małej nie uczulił.Tetrowe pieluszki używałam też na okrągło ale odziedziczyłam ję po maluszku koleżanki więc były już miękkie od częstego prania. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: W czym pierzecie? 16.10.07, 20:56 Ja piore rzeczy corki razem z naszymi w 'persilu' do bialego i do kolorow. Wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: jelp 16.10.07, 21:44 ale drogi, pralam w dzidziusiu i tes bylo ok, teraz corka ma 11msc juz od dawna piore w vizirze Odpowiedz Link Zgłoś
magdalas Re: jelp 17.10.07, 17:05 moja córka ma już 10 miesięcy, cały czas piorę w jelpie, właściwie wszystko, nasze biaLe rzeczy też. To jest bardzo dobry proszek. Płuczę raz w jelpie lub w lenor sensitive. Odpowiedz Link Zgłoś
mareszka Re: W czym pierzecie? 16.10.07, 22:24 Ja piorę w "Dzidziusiu" - to polski proszek, bardzo go lubię -jest tańszy od loveli i jelpa. Uwielbiam jego mydlany zapach - taki bardzo dzidziusiowy W sklepie "mama i ja" 3kg kosztuje niecałe 20zł Mój maluszek, to prawdziwy delikates. Nawet od cyca a plamy na brodzie, że już nie mówię o kosmetykach! A "Dzidziuś" mu służy Odpowiedz Link Zgłoś
alkara Re: W czym pierzecie? 16.10.07, 22:50 Ja za 5,4 kg Jelpa + 2 litry płynu do płukania zapłaciłam 54zł i starczyło mi proszku na 6 miesięcy więc chyba nie aż tak drogo wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: W czym pierzecie? 16.10.07, 22:52 Każdy proszek może uczulać, nawet "specjalny" dla niemowląt. Ja przez pierwszy miesiąc prałam ciuchy Małej w Loveli, teraz od 2 miesięcy piorę w Arielu. Uczuleń zero. Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: W czym pierzecie? 17.10.07, 15:00 A ja miałam taką sytuację:sterta rzeczy Oli i zero Loveli w domu.Uprałam w Bonuxie,takim nie dla dzieci,a dla dorosłych.Nie dostała uczulenia,mimo że miała wtedy chyba niespełna 4 miesiące.Fakt,nie jesteśmy rodziną alergików.Tylko to pozwoliło mi na dokonanie tak szaleńczego manewru Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj Re: W czym pierzecie? 17.10.07, 17:10 Moze mu cos wylazlo od lezenia na mokrym (ulewanie). Rob dodatkowe plukania, ewnt. przejdz na platki mydlane, albo spobuj jelpa. Odpowiedz Link Zgłoś
avanitta Re: W czym pierzecie? 17.10.07, 20:29 Przyczyną może być samo ulewanie (kwasy żołądkowe podrażniają skórę dziecka). Proszek też często uczula. Moja córka ma uczulenie na Jelp. Skończyła już rok a my nadal musimy prać jej rzeczy w płatkach mydlanych. Odpowiedz Link Zgłoś
late2 Re: W czym pierzecie? 17.10.07, 20:35 ap77 napisała: > czy Lovele moze uczulac,Maluch ma uczulenie na policzku, ktory lezy na > pieluszce (jak lezy na boku-ulewanie). Doszlam do wniosku, ze to moze byc od > pieluchy (twarda!), lub proszku. Uczulenie - krosteczki - to efekt ulewania i leżenia na mokrej pieluszce. Ja piorę w lovelli ale płynie - jest łagodnejszy i nie ma obaw, że nie wypłucze się dostatecznie. Do tej pory - 6tygodni- nie ma uczuleń na ten płyn Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj Re: W czym pierzecie? 17.10.07, 21:24 Ja czytalam, ze lepiej uzywac jednak proszku niz plyn. Plyn lepiej przenika do wlokien i dlatego jest bardziej szkodliwy. Ale i tak piore w plynie persil sensitive lub zwyklym plynie do prania (11 mies. dziecko), za to robie zawsze dodatkowe plukania. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi3k1 Re: W czym pierzecie? 17.10.07, 21:38 zaraz po urodzeniu malej pralam w proszku lovella po 2 miesiacach zaczelam w malych ilosciach doyypywac proszku wizir z dodatkie rumianku.teraz mala ma 11 misiecy i caly czas piore w wizirze plukam w plynie lenor zolty lub bialy Odpowiedz Link Zgłoś
k.zych Re: W czym pierzecie? 18.10.07, 10:52 Mój synek (7 miesięcy) ma najprawdopodobniej uczulenie na proszek Jelp. Wracamy do prania w mydle (kupujemy szare mydło, mąż je tarkuje i rozpuszcza w wodzie na gazie, a potem wlewa "wywar" do bębna). Jak będę następnym razem próbowała jakiegoś proszku, to np. na jakiejś skarpetce, żeby ewentualne uczulenie nie wyszło na całym ciele. Odpowiedz Link Zgłoś
renejac Re: W czym pierzecie? 18.10.07, 10:59 przez pierwsze 4 mce pralam w jelpie i byl ok ale potem przeszlam na persil lub na E i nic sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś