dorcia225 28.10.07, 16:41 Nie bylam jeszcze z tym u lekarza, ale to raczej tradzik na buzi mojego 3 tyg synka - male ropne krostki - czy coś sie z nimi robi, czy nie ruszac - przemywam tylko woda w ramach toalety calej buzi. Kiedy znikna ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szamalka Re: trądzik niemowlęcy 28.10.07, 16:56 Albo to ten trądzik albo jeszcze wpływ Twoich hormonów. Oczywiście nic się z tym nierobi. U mojego synka 2 tygodnie po urodzeniu takie brzydkie krostki pojawiały się w dużej ilości i znikały, pare razy wyglądał naprawde nieciekawie, teraz ma niecałe 3 miesiące i śliczną buźke. Nic się niemartw, to minie. Tylko jak się pokarm ulewa to trzeba dobrze buzie wycierać bo może podrażnić delikatną skóre na buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: trądzik niemowlęcy 28.10.07, 20:26 U mojej córeczki przeszło zanim ukończyła 3 miesiące. Smarowałam po kąpieli kremem robionym na receptę (w składzie eucerin) ale to dlatego, że Mała miała krostki na całym ciele i kąpałam ją w roztworze nadmanganianu potasu (a to trochę wysuszało skórę). Buźki w zasadzie niczym nie smarowałam i samo przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
bati1969 Re: trądzik niemowlęcy 28.10.07, 20:40 Spróbuj może siemienia lnianego. Mó synek przez pierwsze dwa miesiące był kąpany w siemieniu i miał przemywaną nim buźkę. Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Re: trądzik niemowlęcy 28.10.07, 22:16 Wodą przegotowaną przemywaj buzię, przechodzi po jakiś 2-3 tyg czasem trochę dłużej, po co smarowidła. Odpowiedz Link Zgłoś
andziafrac Re: trądzik niemowlęcy 02.11.07, 17:12 To mogą być potówki. Moja mała też je miała. Miałam za ciepło w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś