dharma7 02.11.07, 20:52 kiedy wyjąć Cosi-Dozi - wkładkę wypełniającą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saha_ra Re: Maxi-Cosi Cabrio - wkładka 02.11.07, 21:00 chodzi ci o "oponkę" wokoł glowy noworodka? Noworodki muszą z nią jeździć - czyli do 6 tygodni życia. Potem róznie. My wyjeliśmy kiedy zaczęła zbyt ciasno dotykać glówki dziecka i mała płakała. Moment zależy od tempa wzrostu malucha. Niektóre dzieci w ogóle nie znoszą tej oponki, bo zatyka uszy i zapaca kark. No ale dopóki dziecko nie trzyma sztywno glowy nie ma wyjścia. Warto kupić taką poduszkę podkówkę i kłaść dziecku wokół szyi na ramionach zamiast tej oponki. Odpowiedz Link Zgłoś
dharma7 Re: Maxi-Cosi Cabrio - wkładka 02.11.07, 21:31 Jest jeszcze w foteliku taki trójkąt z gąbki pod pupą... Producent pisze tylko o regulacji pasów a nie ma ani słowa o wkładce. Moja córka ma 2,5 miesiąca i do kruszynek nie należyJak ją zapakuję w śpiworek, to mam wrażenie, że jest jej ciasno i ma głowę przygiętą do klatki piersiowej a z kolei bez tej wkładki wydaje mi się, że "wpada" do środka...a tu przecież chodzi o kręgosłup! Odpowiedz Link Zgłoś
jovila Re: Maxi-Cosi Cabrio - wkładka 02.11.07, 22:49 Znalazłam w "instrukcji obsługi", że najlepiej wyjąć ok.4-5 m-ca. Mój synek skonczył 4 m-ce i niedawno wyciagnełam wkładkę, bo przestał sie miescic do fotelika. Co do spiworka to mam ale nie uzywałam tylko przykrywałam małego polarkiem. (moze dlatego tyle czasu "przejezdził" z wkładka) Odpowiedz Link Zgłoś