mechanik77 04.12.07, 11:18 czy te krople są na receptę?ile kosztują?ile razy podajecie i po ile kropli?chodzi mi odnośnie ząbkowania u dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanashi Re: viburcol 04.12.07, 11:20 O kroplach nie słyszałam, my mamy czopki za ok. 17 złotych. Dawkowanie opisane w ulotce, zależnie od wieku dzuecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mechanik77 Re: viburcol 04.12.07, 11:22 sory myślałam, że to są krople. Moja córka ma 7 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: viburcol 04.12.07, 13:37 viburcol tylko w postaci czopków są dostepne- lek homeopatyczny od 1 dnia zycia -na ogól podawalam 1 i bylo ok-najczęsciej na noc. cena w krakowie 23 zl Odpowiedz Link Zgłoś
aniak37 Re: viburcol 04.12.07, 13:59 Ja daje na noc jeden czopek i nie wiem czy działa. Na starsza działał lepiej. Mała ma też 7 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.k81 Re: viburcol 04.12.07, 22:10 Synkowi (8,5 miesiaca) Viburcol nie pomaga. U nas sprawdzaja sie tabletki DAGOMED44. Cena okolo 10zł. Odpowiedz Link Zgłoś
alis82 Mojej Amelci tez nie pomaga...:( 04.12.07, 22:43 Paracetamol w czopkach tez nie dziala... Odpowiedz Link Zgłoś
saha_ra Re: Mojej Amelci tez nie pomaga...:( 04.12.07, 23:26 viburcol za wolno się rozpuszcza. Dzieciak mi się prężyl jak przy kupce, tak chciał się tego badziewia pozbyć. Z żadnym innym lekiem tak nie było. Przy ząbkowaniu V trochę pomagał, nie powiem. Aha, w końcu wymyśliłam, ze dam małej przed kąpielą, to się szybko od siedzenia w gorącej wodzie rozpuści. A pewnośc ze za wolno się rozpuszcza mam od dnia kiedy zasnęłam na uprzednio przygotowanych dla córki jeszcze nie rozpakowanych czopkach. Leżały na poduszce, nie zauważyłam po ciemku i nie poczułam pod karkiem. Jeden to był Paracetamol a drugi Viburcol. Pierwszy jak się ocknęłam był w stanie 100% płynnym, a V dopiero w 1/4 rozpuszczonym, dalej trochę mięki, połowa czopka zupełnie twarda! Odpowiedz Link Zgłoś
saha_ra nurofen 04.12.07, 23:28 moja z uwagi na słuszną wagę mogła zacząć dostawać Nurofen i Eferalgan. Syrop, czopki. To działało elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś