magda.tyl 09.02.08, 19:16 Czy mleko z dodatkiem kleiku ryżowego lub gryczano-ryżowego rzeczywiście powoduje, że dziecko jest dłużej syte? Dajecie takie swoim dzieciom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalesia2 Re: Mleko z dodatkami 09.02.08, 19:47 myślę, że tak. Ale ja nie daję, właśnie z tego powodu. Po co zapychać dodatkowo dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Mleko z dodatkami 09.02.08, 21:00 wcześniej ola jadła w nocy co 6h. teraz dostaje porcję z kleikiem o 22 i następną o 5 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: Mleko z dodatkami 15.02.08, 16:26 mojego syna karmie produktem mlekozastepczym i jest to tak rzadkie,ze nie robilo dla niego roznicy czy dostal mleko czy herbatke,caly czas byl glodny.pediatra doradzil zeby mu zageszczac kleikiem ryzowym(nie uczula),pomimo ze na opakowaniu pisze od 4 mies.,moj syn mial wtedy 2 mies. lekarz ostrzegal o mozliwych problemach z kupami,ale na szczescie u nas nic zlego sie nie dzialo.teraz ma 2,5 mies. i karmie go w dzien co 3,5 godz. a w nocy wytrzyma i okolo 8 godz. pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
saha_ra Re: Mleko z dodatkami 15.02.08, 16:39 ja dodaję kleik kukurydziany, córeczka lepiej go toleruje. O ile wiem wszystkie produkty ryżowe mogą powodować zatwardzenia, a sporo dziewczyn pisze tu tez o alergii dzieci na ryż. Kleik kukurydziany świetnie zagęszcza i daje fajny smak. Zwiększa kaloryczność mleka czy zupki i jest wysokoglikemiczny czyli daje uczucie pełnego brzuszka. Ale zaczęłam go dodawać nie z własnej inwencji tylko za namową pediatry kiedy to córeczka nie była już w stanie najeść się samym czystym mlekiem chociaż dostawała maksymalnie pełną dużą butlę. Zagęszczanie porannej i wieczornej porcji kleikiem wpłynęło na wydłużenie snu dziecka i ogólną poprawę jego kondycji. Także po konsultacji z pediatrą polecam )) Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: Mleko z dodatkami 15.02.08, 17:58 saha_ra a kleik kukurydziany moze byc stosowany u dzieci uczulonych na bialka mleka krowiego????moj syn akurat nie ma problemu z zatwardzeniami po kleiku ryzowym ale moze urozmaicilabym mu tym kleikiem kukurydzianym.jakbys mogla przeczytac na opakowaniu i napisac. z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
andziaburza Re: Mleko z dodatkami 15.02.08, 17:54 Hej,moja pociecha dostawała na początku kleik ryżowy,ale miała problemy z kupką.Teraz ok.20 dostaje 180ml z 4miarkami kleiku kukurydzianego (ma prawie 6m)i potrafi przespać do 4-5rano,a zdarzyły się już także przespane nocki do 7-8.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś