kroliczyca80 22.02.08, 22:47 Czy jest jakas powalajaca roznica miedzy nimi? mam mini electric, ale odnosze wrazenie, ze mi pokarm zanika, a ten ktory mam jest cieniutki, z pierwsdzej fazy... swing ma zawrotna cene, ale moze warto...? karmie dopiero miesiac... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anekka28 Re: Medela mini electric a swing 01.12.08, 17:13 Moim zdaniem swing to rewelacja - używałam i pokarm płynął mleczną rzeką a ja ledwie czułam, ze odciągam mleko. Nie wiem, jak to jest w przypadku mini elektric - mi Panie w poradni laktacyjnej powiedziały, że swing jest najlepszy i że to najnowszy model. Zakończyłam ściąganie pokarmu i mam do odsprzedania właśnie model swing - nie odpowiadam Ci jednak, żeby go zareklamować. Jeżeli jesteś w Wrocławia, to możesz go sobie u mnie wypróbować i zadecydować wtedy, który jest dla Ciebie lepszy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dita74 Re: Medela mini electric a swing 01.12.08, 19:48 anekka28 czy ty dlugo odciagalas pokarm?ile miesiecy? Odpowiedz Link Zgłoś
anekka28 Re: Medela mini electric a swing 02.12.08, 08:48 ja niestety dość krótko - ponad 2 miesiące. Dlatego nie wiem, jakby się swing sprawdził powiedzmy po pół roku. ale przez ten okres jak ściągałam to był naprawdę ok - piersi nic nie bolały, w miarę cichy i dobrze imitujący 2 fazy ssania. Jest też dość poręczny, ja go sobie przypinałam do paska w spodniach i zawsze to jedna ręka wolna wadą jest cena, bo to jest teraz najdroższy laktator medeli. Odpowiedz Link Zgłoś
anekka28 Re: Medela mini electric a swing 01.12.08, 17:14 i jeszcze jedno - jak często odciągasz mleko? Żeby utrzymać laktację, trzeba ściągać mniej więcej co 3 godziny - jeśli laktacja jest już unormowana. Jeżeli nie, to nawet częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.ztk Re: Medela mini electric a swing 12.05.09, 18:51 No właśnie - MINI PLUS czy SWING ??? Nie mogę się zdecydować. Różnica w cenie w zasadzie niewielka. Podpowiedźcie proszę który polecacie dla rozkręcenia laktacji, bo teraz odciągam ręcznym bardzo mało (max 50-60 ml na dobę). Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysiek.12 Re: Medela mini electric a swing 19.06.09, 10:26 podbijam watek bo tez jestem zainteresowana. ktory da rade utrzymac laktacje bez wsparcia ssania przez dzidzie? Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: Medela mini electric a swing 20.06.09, 21:02 Ja mam medelę swing i odciągam nią pokarm już 7 miesiąc więc spisała się na medal. Lekarka mówiła mi, że na laktatorze max 5 tygodni utrzymam laktację i się myliła __________________________________ po 6 latach walki mamy nasz CUD Mateuszka urodzonego 16.11.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia ja mam medele swing - dwie sztuki 21.06.09, 11:05 odciągam wprawdzie tylko w pracy i z mini e. nie mam porównania, ale mam porównani miedzy tymi dwoma. poczatkowo miałam jeden, ale po jakims miesiacu okazało sie ze w przewie w pracy nie jestem w stanie opróznic piersi obu. cos sie schrzaniło chyba w nim, bo stracił siłe ssania. Odpowiedz Link Zgłoś