gruszki0 10.03.08, 11:15 czy w taką pogode swoje roczne maluszki w wózku na spacerku nakrywacie kocykiem? głównie nóżki a może sama nakrywka na wózek a może już nic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mw144 Re: słonko za oknem 10.03.08, 11:23 W taką pogodę mój roczny maluszek biegał w wiosennych ciuchach tj gruba bluza bawełniana, jeansy, skarpetki, adidasy. Gdyby mu przyszło jechać w spacerówce to zestaw ciuchów byłby ten sam. Kocykiem przykrywałam jak był mały (do 3 m-ca i nie nosił jeszcze kurtek, spodni itp. Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Re: słonko za oknem 10.03.08, 12:23 Najważniejsze to nie przegrzewać. Ale słyszałam zalecenia lekarzy, ze wiosną i jesienią jak najdłużej czekać do założenia lekkich (wiosną) czy zimowych (jesienią) ubrań. A to ze względu na zdradliwą wiosną pogodę czy też nie przegrzewanie się przed zimą. A czy kocyk, ja bym raczej przykryła. Usiądź na dworze, posiedź godzinę czy dwie, bez okrycia myślę, że zmarzniesz. Nie chodzące dzieci jedną warstwę więcej, biegające-jedną warstwę mniej niż my. Odpowiedz Link Zgłoś