100nogaa 13.03.08, 11:46 ....u 11msc dziecka jest możliwa??dlaczego i co z tym robic jak bujne włoski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
limmar Re: ciemieniucha 13.03.08, 12:37 Jest możliwa bo u nas to samo, chyba po nabiale pojedyncze małe żółte placuszki, nie jestem w stanie tego wyczesać, bo włosy długie Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: ciemieniucha 13.03.08, 14:16 na lysa glowke niemowlaka stosowalam Olejuszke ze Skarbu Matki. moze spytaj lekarza co zrobic i pomysl na co to uczulenie Odpowiedz Link Zgłoś
birmanek Re: ciemieniucha 13.03.08, 18:37 Polecam Seboderm, to emulsja na łojotokowe zapalenie skóry. Jest bardzo lekka, nie tłuści włosów, łatwo się rozprowadza na skórze owosionej. ja stosowałam u mojej córci, po dwóch dniach nie było śladu ciemieniuszki. Kosztuje ok. 28 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ciemieniucha 13.03.08, 18:52 Możliwa. Ja ciemieniuchę usuwałam lejąc oliwkę lub oliwę z oliwek na głowę. Lałam więc tą oliwkę, wcierałam ją dokładnie w głowę, w podobny sposób jak wciera się szampon, bardzo długo, ale czesałam córki głowę (nie zdrapywałam ciemieniuchy, tylko starałam się delikatnie czesać), potem znowu lałam oliwkę i czesałam, czesałam itd.. Później myłam główkę szamponem. Pewnego razu po tej kuracji moja córka więcej już ciemieniuchy nie dostała ). Odpowiedz Link Zgłoś
lizbon Re: ciemieniucha 21.03.08, 21:40 Stosowalam i maslo (oliwke standart)...a pomogla wazylina..narazie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś