anieta81 19.03.08, 12:01 Mój maluszek ma na policzkach wągry. Czy to normalne? Czym przemywacie buzke malenstwa?Czy one znikną? Na razie nic z tym nie robie, ale one nie znikają same.Przemywam mu buzie rumiankiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaania7 Re: wągry na buzce 19.03.08, 14:41 Ile ma maluszek? Mój miał około drugiego miesiaca życia niczym nie smarowałam specjalnym samo zeszło. Myłam przegotowana wodą bez żadnych dodatków typu rumianek. Odpowiedz Link Zgłoś
nell09 Re: wągry na buzce 19.03.08, 15:04 mój też miał. pediatra powiedziała, że to trądzik noworodkowy i że organizm dziecka oczyszcza się w ten sposób. niczym nie smarowałam, zeszło ok. 2 miesiąca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anieta81 Re: wągry na buzce 20.03.08, 13:06 ale moj mały ma juz 5 miesiecy i nadal te wagry, nie moge sie ich pozbyc niczymco proponujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaania7 Re: wągry na buzce 20.03.08, 14:09 Może spróbuj odstawić rumianek i myj buzię przegotowaną wodą plus jakiś delikatny krem na buźkę. Jeśli nadal nie bedzie poprawy zapytaj przy okazji pediatrę. Odpowiedz Link Zgłoś
megres Re: wągry na buzce 20.03.08, 16:03 Krem raczej odpada, bo może dodatkowo pozatykać pory. Trądzik noworodkowy to raczej nie jest. Myślę, ze powinnaś przeczekać do wiosennego słoneczka i wystawiać dzieciaczkowi z umiarem buźkę do słońca samo zniknie z czasem Odpowiedz Link Zgłoś
bodusia Re: wągry na buzce 20.03.08, 19:11 mój synek też ma 5 miesięcy i wągry, nic nie pomagało, ostatnio zaczeliśmy myć buźkę przegotowaną wodą rano i wieczorem i smarować kremem emolium, jest zdecydowana poprawa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marchan Re: wągry na buzce 20.03.08, 21:36 moja córa ma prawie 6 miesięcy i to paskudztwo jeszce nie zeszło,myję wodą przegotowaną i nawilżam kremem nivea,pediatra twierdzi żeby na razie nic z tym nie robić ale ja mam watpliwości...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
11beata Re: wągry na buzce 30.03.08, 19:23 witam, moja coreczke tez obsypalo krostkami jak miala 5 miesiecy. Pomogly kapiele w emolium i kremik emolium. natomiast nasilalo wysypke oilatum. Ciagle obserwuje skore coreczki pod katem skazy, mam nadzieje ze to byl tylko tradzik. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś