Dodaj do ulubionych

obiadki-blee

28.03.08, 14:00
Hejka,

Dziewczyny czy mialyscie podobny probem, ze wasze dzieciaczki (moj
obecnie skonczyl 7 misięcy) nie chcą jesc obiadków (zupki i dania)
ze sloiczków? Jedyne co toleruje to marchewka z ryzem reszta jest
afu. Ale deserki wsuwa az mu sie uszy trzęsą! Zastanawiam sie czy
gdybym zaczęla gotować sama to moze to jedzonko byloby smaczniejsze,
choc moj lekarz zalecal, by do roku dawać mu ze sloiczków.....
Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • trisiestry Re: obiadki-blee 28.03.08, 14:03
      Ja przez pewien czas do wszystkich dań dodawałam deserek jabłkowy ze słoika,
      synek wsuwał wszystko be oporów. Potem redukowałam ilość jabłka zostawiając samo
      danie.
      • hellious Re: obiadki-blee 28.03.08, 14:16
        U mojego to chyba zalezy od nastroju. Na poczatku wcinal pieknie, najbardziej mu podeszla Dynia z ziemniakiem. Teraz jest roznie smile Wczoraj wsuwal zupke az malo lyzeczki nie polknal, dzis zupka ( ta sama z reszta co wczoraj) byla be. Zazwyczaj gotuje sama, chyba ze mi sie nie chce, to dam sloiczek. Mlodemu chyba bardziej smakuja moje, sloiczkowych tylko kilka lubi.
      • agnes1122 Re: obiadki-blee 28.03.08, 16:57
        Dzieki za radę, pomoglo, dodalam jablko i o dziwo zjadl!!!!smile
    • osa551 Re: obiadki-blee 28.03.08, 14:25
      Moja generalnie nie tolerowała mojego gotowania. Słoiczki bez problemu. Raz
      miała taką fazę przez miesiąc, że przestawiła sie na gotowane i wtedy faktycznie
      jadła gotowane, a potem znowu jej sie odwidziało i wróciła do słoiczków. Powyżej
      roku jadła już normalne obiady i tylko deser ze słoiczka.
    • ma-rzena Re: obiadki-blee 29.03.08, 21:24
      spróbuj może mieszać inne smaki z tą jego ulubioną marchewką i ryżem - ja tak na
      początku robiłam, że mieszałam ulubione brokułki gerbera mojego maluszka z
      mięskiem, czasem z innym warzywkiem, czasem z żółtkiem rozgniecionym widelcem i
      w ten sposób się nauczył jeść prawie wszystko. ty możesz to samo z marchewka
      robić smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka