drzoana 05.06.08, 02:52 Co robic, aby zagoic popekane, obolale sutki? I co robic, aby do nich nie doprowadzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagaponack Re: ratunku! ----- popekane sutki!----- 05.06.08, 07:19 u mnie pomógł Bepanthen i ściąganie pokarmu laktatorem na czas wygojenia ran Odpowiedz Link Zgłoś
ap3333 Re: ratunku! ----- popekane sutki!----- 05.06.08, 07:58 Bepanthen maść, lanolina (np. Purelan Medeli), przemywanie bardzo słabym roztworem nadmanganianu potasu (lekko różowy) i wietrzenie (do tego 10-15 min. na słońcu, jeśli masz taką możliwość, oczywiście nie w samo południe). Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_myszynska Re: ratunku! ----- popekane sutki!----- 05.06.08, 14:39 mi w takiej sytuacji piersi uratowały: kapturki (karmiłam dopóki się nie zagoiły) muszle laktacyjne, które pozwalają na stały dopływ powietrza. trwało to pewno ok tygodnia. miałam myśli o zakończeniu karmienia, ale na szczęście się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: ratunku! ----- popekane sutki!----- 05.06.08, 14:42 mnie uratował bepathen. Nie trzeba go ścierac przed karmieniem a naprawdę daje dużą ulgę Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: ratunku! ----- popekane sutki!----- 05.06.08, 14:49 Bepanthen i kapturki AVENT. Wbrew opiniom, że mogą negatywnie wpływać na karmienie - mój syn przybiera 350-400 g tygodniowo w drugim miesiącu życia. Odpowiedz Link Zgłoś
lunaa2 Re: ratunku! ----- popekane sutki!----- 07.06.08, 23:05 moze to wynikac ze zlej techniki karmienia, tez tak mialam na poczatku, pozniej kupilam taka fasolke do karmienia (taka podusia w ksztalcie ksiezyca) i poczytalam na temat roznych pozycji. A doraznie smarowac bepanthenem i wietrzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
alamateuszek Re: ratunku! ----- popekane sutki!----- 08.06.08, 00:16 dzieciaczek musi dobrze złapać cyca dość głęboko - nie zadławi się . kapturki- nakładki pomagają to prawda a maści to purelan i z firmy aa nazwy nie pamiętam. bepanthen jest bardzo słaby mi nie pomagał niestety pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama-julii Re: ratunku! ----- popekane sutki!----- 08.06.08, 08:04 Przerabiałam to 1,5 miesiaca temu.Jak mały chciał jeść to miałam łzy w oczach Sutki smarowałam swoim pokarmem i wietrzyłam, żadne kremy nie działaly.A zdecydoawnie pomogło prawidłowe przystawianie do piersi.Cenne wskazówki dała mi pani Monika z forum,,Karmienie piersia".Popracuj nad technika karmienia i same sie wygoją. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: ratunku! ----- popekane sutki!----- 08.06.08, 18:03 Tylko kup Bepanthen MAŚĆ, nie KREM, bo krem jest na oparzenia słoneczne i pupę pieluszkową, a maść j.w. + ochrona sutków u kobiet karmiących. Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: ratunku! ----- popekane sutki!----- 08.06.08, 19:03 drzoana napisała: > Co robic, aby zagoic popekane, obolale sutki? > I co robic, aby do nich nie doprowadzic? Jeżeli zrobił Ci to Twój 5-miesięczny synek o którym piszesz w innym miejscu, to najprawdopodobniej przygryza Ci brodawkę. Za każdym razem, gdy czujesz, że imadło się zamyka, włóż my mały palec do buzi i odstaw na chwilę, mówiąc, że nie wolno. Będzie się wkurzał, ale w końcu załapie o co chodzi a Ty poczujesz ulgę. Bepanthen maść jest super na wszystko, mi też wyleczył popękane i krwawiące brodawki. Polecam znowu forum Karmienie piersią i kontakt z p. Moniką Staszewską (można zadzwonić lub zapytać w swoim wątku). Tylko podaj wiek, bo to kluczowe (dziecka oczywiscie ) Odpowiedz Link Zgłoś
wikloda Re: ratunku! ----- popekane sutki!----- 08.06.08, 22:03 Czym ja nie smarowałam chyba wszystkim!!! I mój lekarz (poszłam bo już nie mogłam wytrzymać z bólu i karmić)powiedział odstawić absolutnie wszystko i smarować tylko swoim mlekiem i chodzić po domu bez biustonosza. Wietrzyć piersi. Pomyślałam fajnie mam biegać po domu na golasa? Ale powiem ci pomogło po trzech dniach czułam już ulgę a po tygodniu rewelacja. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś