doris316 21.07.08, 08:15 Kupiłam sab simplex ale niestety cały opis jest po czesku , może ktoś ma po polsku , chciałabym wiedzieć co podaje dziecku, z góry bardzo dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cassidy3 Re: sab simplex 21.07.08, 09:47 Witam Ja mam sab simplex kupowany w austrii i tam jest dawkowanie 7 kropli 4 razy dziennie w trakcie lub po posilku. Ale wiem ze dziewczyny, które kupowaly w niemczech mialy inne dawkowanie- bylo to zwiazane z innym stezeniem leku. Znajdz sobie watek o sab simpleksie- bylo tego sporo juz na forum- moze ktos mial z czech. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ceyranaa Re: sab simplex 21.07.08, 11:04 15 kropel przed kazdym posilkiem ps jest tylko jeden sab simplex i zawiera w jednym mililitrze 69,19 mg Simeticonu, Simetocon jest substancją , która powoduje obniżanie napięcia powierzchniowego gazów jelitowych i zapobiega zbijaniu się małych pęcherzyków w duże pęcherze powodujące dolegliwości kolkowe. Wszystkie leki przeciw kolce zawieraja ta substancje tylko roznym stezeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: sab simplex 21.07.08, 12:55 ceyranaa napisała: > 15 kropel przed kazdym posilkiem w ulotce niemieckiej jest napisane, ze 15 kropli DO lub PO posilku, a nie przed. Odpowiedz Link Zgłoś
soilew Re: sab simplex 21.07.08, 12:12 www.biomedical.pl/forum/-vp32390.html. tu jest ulotka przetłumaczona.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soilew Re: sab simplex 21.07.08, 12:15 U nas espumisan pomógł,sab simplex został w szufladzie po tym jak przeczytalam skład leku. Odpowiedz Link Zgłoś
ceyranaa Re: sab simplex 22.07.08, 12:45 no fakt sama trucizna tylko dodaj,że wystepuje praktycznie wszędzie a naturalnie nawet w suszonych śliwkach Odpowiedz Link Zgłoś
soilew Re: sab simplex 22.07.08, 12:53 Co mają śliwki do tego,suszonych niemowlęta nie jedzą.Pracuję w zakładzie produkujacym zywność wiec znam sie na wiekszości składników żywności do czego co słuzy.Mojemu dziecku pomagał espumisan więc zostałam przy nim,jak innym pomaga sab simplex to niech go uzywają,przeciez napoje gazowane wszyscy pija a słodzik jest w jakies czesci produktów spozywczych nawet w tabletkach.Wypowiedziałam sie na temat ulotki przetłumaczonej na w/w przeze mnie stronie niestety nie znam niemieckiego,moze jest inny skład leku.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulki080506 Re: dawkowanie 06.08.08, 11:09 Mama sab simplex i karmie piersią co 2 - 2,5 godz. Z tego, co jest napisane w poście (i innych, które są na forum) podawać powinnam 15 kropli przed każdym posiłkiem (czyli w nocy także, prawda?) Pediatra powiedziała, że dzienna dawka to 60 kropli...czyli podaję znacznie więcej... w aptece powiedzieli, że wazne jest regularne podawane leku... Więc jakie to dawkowanie być powinno? 15 kropli przed karmieniem KAŻDYM, czy tylko w dzień, czy tylko 60 kropli dziennie ? Już jestem skołowana, podpowiedzcie coś... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: dawkowanie 06.08.08, 14:16 wg zalecen niemieckiego pediatry, od ktorego dostalismy Sab Simplex wazne jest regularne podawanie leku przed lub do kazdego karmienia w ilosci 15 kropli. Rowniez noca. Jezeli karmienia wypadaja czesciej niz co 2 godziny, to daje sie 15 kropli co drugie karmienie. Stosowalam te krople dokladnie w taki sposob i skonczyly sie problemy z kolkami. Odpowiedz Link Zgłoś