yola66 10.10.03, 12:22 Od kiedy i w jakiej postaci podawac dziecku żółtko??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anarpi Re: od kiedy żółtko?? 10.10.03, 16:21 "W ósmym miesiącu malec powinien spróbować żółtka jaja kurzego. Oczywiście musi to być żółtko gotowane, a nie, jak się czasem zdarza, kogel-mogel. Tylko gotowanie denaturalizuje białka jajka, mające silne działanie alergizujące. Dlatego dzieciom z rodzin obciążonych alergią żółtko wprowadza się dopiero około 12 miesiąca życia. Żółtkiem możecie zagęścić zupkę lub ugotowane na twardo i pokruszone dodać do kleiku." z: www.nestle.pl/dziecko/ Aha, podaje się najpierw raz-dwa razy w tygodniu, pózniej można co 2 dzień. Pozdrawiam, Ania P. mama Szymka (04.02.03) Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: od kiedy żółtko?? 10.10.03, 16:50 Ja daję odkąd mała skończyła 7 miesięcy (czyli zaczęła ósmy) co drugi dzień do zupki pół żółtka ugotowanego na twardo, rozgniecionegp widelcem. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
11ulla Re: od kiedy żółtko?? 10.10.03, 20:25 dzis nestle mi przysłało broszurke, i tam pisze ze od 7 miesiąca pół żółtka co drugi dzień moj synek własnie zaczal siódmy miesiąc i chyba jutro lub pojutrze mu dam odrobinke kolejna nowosc)) Odpowiedz Link Zgłoś
irma00 Re: od kiedy żółtko?? 10.10.03, 21:33 Moja Mała jutro kończy 7 miesięcy i właśnie przymierzałyśmy się do żółtka...Profilaktycznie zadzwoniłam do mojego pediatry (a to mądry gość i wykształcony) i on powiedział, że najnowsze tendencje są takie, że żótko dopiero gdzieś koło 10 miesiąca, bo podobno też uczulające jak białko.(?) I co tu robić? Aga mama Haneczki Odpowiedz Link Zgłoś