cherrylee79 11.09.08, 02:03 Czy sudocrem można używać codziennie jako profilaktykę przeciwko odparzeniom? czy tylko jak już odparzenia powstaną? czy można smarować nim genitalia u chłopca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malibali Re: sudocrem 11.09.08, 09:06 pewnie można, ale po co? , są łagodniejsze kremy zapobiegające odprzeniom . Ja stosuję na co dzień bepanthen maść lub hippa przeciw odparzeniom. Działa . A sudocrem tylko jak sie zrobi jakiś pryszcz, bo odparzeń jeszcze nie miałyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_m1 Re: sudocrem 11.09.08, 09:46 a ja używam sudocrem na co dzień, jak dla mnie jest rewelacyjny. Żadnych problemów z odparzeniami u syna nie miałam. smaruję mu pupę, m-sca pod jądrami, pachwiny. Na sudocrem pisze: "regularne stosowanie zapewnia między innymi skuteczną pielęgnację". polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
0.mamamartynki Re: sudocrem 11.09.08, 09:58 Zgodzę się z wypowiedzią malibali, ponadto sudocrem jest maścią silnie działającą i wysuszającą ja u mojego dziecka (alergik) sudocrem stosowałam tylko jak były odparzenia, na codzień stosowałam nivea baby krem przeciw odparzeniom jak dla nas bardzo dobry. Ale to oczywiście moje osobiste zdanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaleksa Re: sudocrem 11.09.08, 11:03 Ja stosuję Sudocrem codziennie i nie mieliśmy nigdy problemów z odparzeniami. Położna po narodzinach Aleksa powiedziała jednak, że na pachwinki lepiej stosować łagodniejszą maść. Odpowiedz Link Zgłoś
79gosia Re: sudocrem 11.09.08, 18:08 Codziennie używam sudocremu a w pachwinach co jakiś czas maści alantan plus. Oba sprawdzają się znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
duuuz Re: sudocrem 11.09.08, 22:08 ja tez uzywałam codziennie sudocremu gdy chcialam sie przezucić na coś łagodniejszego to niestety robiły się odparzenia zreszta sudocrem poleciła położna Odpowiedz Link Zgłoś