anita_zu 23.10.08, 17:02 moj3,5 miesieczny synek od 3 dni zasysa swoje wargi do srodka. Czy to normalny objaw rozwoju i jesli tak to co on oznacza? Moze ma to zwiazek z zabkowaniem? Z gory dzieki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angelsik Re: zasysanie warg 23.10.08, 17:08 Mój synek robił identycznie- padalismy ze smiechu jak to robił- tak komicznie to wyglądało )) może to miec zwiazek z ząbkami, chociaz ja odkryłam ,że za kazdym razem jak tak robił chciało mu sie pic( nigdy nie odmowił, a w innych okoloicznosciCH I OWSZEM)...i tak jest do dzis( 9 miesiecy), jak chce pic, zasysa warge)) Odpowiedz Link Zgłoś
anita_zu Re: zasysanie warg 23.10.08, 17:16 DZieki angelsik za odpowiedz. Moj synek zasysa dwie wargi na raz, a czasami dolna, wiec moze nie ma regol. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
plustka28 Re: zasysanie warg 23.10.08, 18:05 Moja prawie 4 miesięczna Gabrysia też zasysa dolną wargę.Myślę,że to pewien sposób samouspokojenia ale faktycznie w tym momencie mam ochotę ją zacałować. Odpowiedz Link Zgłoś
rusalka_a Re: zasysanie warg 23.10.08, 20:12 Moja cora odkad pamietam zasysa dolna warge podczas spania ma teraz 6,5 miesiaca i nadal to robi. Nie uwazam aby byl to jakis problem ma juz 2 zabki na dole wiec ten powod raczej odpada, mysle ze chodzi o samouspokojenie, nie podaje jej smoczka. Wyglada to cudnie............ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś