Dodaj do ulubionych

pare problemow pomozcie, prosze

01.11.08, 23:18
1. moja mala-7 mies prawie nie spi, tzn tylo od 24.00 do 6.00 i to z
2 czy 3 przerwami, nie pomagaja kaszka na dobranoc, kapiel itd ucina
sobie sobie drzemki za dnia , w wozku czy samochpodzie

2.Moja corcia nie akceptuje butelki, kubeczka, niczego.karmie ja
nadal choc chcialabym juz przestac bo mni egryzie, ma dwa zabki na
dole i wychodza jej dwa u gory. doradzcie prosze bo padam juz
Obserwuj wątek
    • izabeladrozd Re: pare problemow pomozcie, prosze 01.11.08, 23:56
      mnie pomoglo o ze unormowalam dzien poradzila mi pani z przychodni o 8.00
      sniadanie kaszka owsianka jogurt lub jakies sniadanko gotowe ze sloiczka po
      sniadanku mleczko ,o 12 obiadek i tez mleczko o 16 deser owoce ze sloiczka lub
      banan albo jogurt i mleczko o 20 kolacja podobne rzeczy co na sniadanie i
      mleczko i kazala mi pilnowac tych godzinn ja swietosci i musze powiedziec ze
      unormowal sie czas spania synek zaczal sypiac ok 1.30 do 1.50 po paru dniach od
      wprowadzenia ustalonych godzin powiedziano mi ze te godzinny to naturalny zegar
      dziecka a my dorosli wprowadzajac inne pory duzymy caly wewnetrzny zegar a 2
      sprawa samo zasypianie i tu suuuper ksiazka :usnij wreszcie :za darmo z
      internetu sciagnij przeczytaj cala warto mi tez ja ktos polecil i o 20.00,20.30
      klade do lozeczka zamykam drzwi i wychodze ma 11 miesiecy zaczelam jak mial 8
      nauka trwala 2 tygodnie czasem jest ciezej i gorzej wiadomo czasem kazdy ma zly
      dzien albo katar czy goraczke ale pozniej szybko wracamy do tego schematu powodzenia
    • mika_p Re: pare problemow pomozcie, prosze 02.11.08, 20:46
      Na gryzienie jest jedna rada: jak ugryzie, opieprzyć, odłozyć na podłogę, dać
      popłakac kilka sekund, przytulić, przypomnieć, że nie wolno gryźc, podać pierś.
      Powtarzać do skutku, skutek następuje w ciągu 1-2 dni.

Kaszka nasenna to mit. Przyczyn nocnego budzenia jest wiele, a głód jest rzadko
      podstawową przyczyną. Jesli już, to zapotrzebowanie na tłuszcze, których w
      kaszce praktycznie nie ma, a w nocnym mleku jak najbardziej.
      Ale sama piszesz, że dziecko zabkuje, to boli i może dlatego mała się tak czesto
      budzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka