camel_3d 07.11.08, 22:18 dzis dowiedzialem sie, ze to mleko ma zbyt duzo srodkow "tuczasych". czy to prawda? karmie malego tylko tym mlekiem..ale wlasnie zwatpielm, skoro ma byc kluska))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mbw78 Re: mleko Nestle NAN active 1 07.11.08, 22:26 A dlaczego karmisz activem a nie zwykłą 1-ką??? Activ jest lepsze już jako następne kiedy dziecko faktycznie zaczyna być "activ", ja karmiłam zwykła "jedynką", potem następnym po 4 mies. a teraz następnym po 6 miesiącu (jakaś nowośc, weszła teraz do sklepów), activ kupowałam jak trafiła się promocja ale szczególnej różnicy nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: mleko Nestle NAN active 1 08.11.08, 22:51 no takie dostawal w szpitalu. myslalem, ze bedzie to dokladnie to co potrzebuje. kupilem teraz zwykle PRE. chyba mu tez smakuje, Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 Re: mleko Nestle NAN active 1 08.11.08, 08:09 Mnie zawsze uczyli, że nie da się "upaść" takiego dziecka. Nawet jeżeli będzie przybierał na wadze "za dobrze", wszystkie zapasy spali kiedy zacznie raczkować, chodzić i po prostu ruszać się. Np mój kawaler, choćbym chciała, nie upasę, bo jak leży sobie w łóżesiu, ciągle , ale to CIĄGLE, macha rączkami i nogami w górze. Nawet jak przy cycusiu pojada sobie, to nogi ciężko pracują na tłustym brzuszku mamy..hehe A już tak konkretnie co do mleka, to zapytaj na Karmienie Butelką, tam to wykształciuchy, mądrze podpowiedzą...bez urazy oczy wście pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: mleko Nestle NAN active 1 08.11.08, 22:54 no moj ma dopiero 8 dzien. i machenie rekami i nogami mu jeszcze nie wychodzi za dobrze. na razie glownie spi. ale dzis przestwil si ena wrzask, po czym wyladowal w lozeczku i po 5 minutach przestal polozna powiedziala, ze takie maluchy musza sie czasem wykrzyczec i koniec. bo jezeli za karzym placzem bedzie przytulany to w koncu tak sie nauczy i zostaneie mu to na dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś