silyya 28.11.08, 13:59 Witam.Mam mały problem z wyborem.Chodzi mi o przedział kilogramowy.Mój synuś już wyrasta z pierwszego i zamierzam mu kupić następny,taki na kilka lat.No właśnie,ale który? 0-18kg,9-18kg,9-25kg,czy moge odrazu kupić taki od 9 do 36kg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silyya Re: Foteliki samochodowe:| 28.11.08, 14:22 Skończył 8 miesięcy,waży 9 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: Foteliki samochodowe:| 28.11.08, 15:39 wiesz co,jak cos jest do wszystkiego to do niczego....jesli chchesz kupic fotelik 9-36 niesadze zeby 8 miesieczniakowi był wygodny,nie idzie go tak rozlozyc do spania,nie jest taki wygodny,no i nie jest taki bezpieczny ,dopasowany-skoro siedzi w nim roczniak i 10 latek.lepiej kup dobry 9-18 ,jesli chodzi ci o bezpieczny ale wiesz finanse nie pozwalają na wylozenie zbyt duzej kwoty polecam chicco ,i to na allegro-najtaniej,a jesli mozesz pozwolic sobie na wiekszy wydatek to roamer,maxi cosi,bebeconfort... Odpowiedz Link Zgłoś
silyya Re: Foteliki samochodowe:| 28.11.08, 16:43 Dzięki piękne za radę.Tak też i ja myślałam,że lepiej ten mniejszy kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
bartusiowamamusia Re: Foteliki samochodowe:| 28.11.08, 20:30 Jak na poprzednim forum polecam RAMATTI VENUS, przedzial od 9 do 18 kg. My taki mamy i woze maluszka od 6,5 miesiaca. Dobrze sie rozklada - to najwazniejsze, pomijajac bezpieczenstwo. Cenowo tez jest przystępny ok.300 zl Nie polecam NANIA ani tym podobnych - porazka mimo ze mozna montowac tylem do kierunku jazdy, "kiepsko dzidzius w nim siedzi" i nie rozklada sie tak mocno jak RAMATTI. Odpowiedz Link Zgłoś
elle2006 Re: Foteliki samochodowe:| 28.11.08, 20:41 Twoje dziecię przynajmniej ma 9kg, moja córa ma 4 miesiące (prawie)waży koło 6,2kg i już muszę zmieniać jej fotelik, z tego 0-11 zaczyna wystawać jej głowa. Zamówiłam w ciemno chicco proxima 0-18, mam nadzieję że będzie wygodny dla córci. Odpowiedz Link Zgłoś
bartusiowamamusia Re: Foteliki samochodowe:| 28.11.08, 22:21 Dziewczyny nie wierzcie w to ze taki fotelik mozna montowac na przednim siedeniu tylem do kierunku jazdy!!! Owszem do 9 kg jest to konieczne ale NIE MOZNA zamontowac takiego fotelika tylem do kierunku jazdy poniewaz ZASLANIA LUSTERKO BOCZNE !!!! Wiem bo to przerabialam!!! a na tylnim siedzeniu nie ma miejsca na nozki Odpowiedz Link Zgłoś