Dodaj do ulubionych

DZIECKO NIE CHCE JEŚĆ!!!!

31.10.03, 21:47
WITAM !!!
Moja córeczka ma pół roku ,a nie chce , a nawet nie myśli o tym by zjeść choć
jedna zupke ze słoiczka(a próbowalam już wszystkie firmy na rynku produkujace
jedzenie dla niemowląt) .Na widok łyżeczki się bardzo cieszy ,ale jak jej
daje zupkę to pluje nią na siebie i na mnie .Gotowane rzeczy w domu też nie
lubi i robi to samo .Więc co mam jej dawac jeść (oprócz mleka)???Próbowalam
juz nawet zupke dawać jej z butelki ,ale ona nie dała się oszukać smileI co tu
zrobić ???
beata660
Obserwuj wątek
    • Gość: madaso Re: DZIECKO NIE CHCE JEŚĆ!!!! IP: 62.233.176.* 31.10.03, 22:22
      Po prostu daj jej trochę odpocząć zrób tygodniową przerwę. Przy mojej córci to
      poskutkowało, no i duże znaczenie ma smak zupek moja mała nie chciała jeść
      zupek niedoprawionych więc musiałam jej choc trochę przyprawiać. Poza tym
      zmieniałam pory posiłków i zamiast o 12 zupkę dawałam jej o 16 a jak jej się
      znudziło to znów był tydzień bez zupek i później od nowa. Teraz mała ma 13
      miesięcy i jak czasem coś jej się odwidzi to robię je 1 - 2 dni przerwy - wtedy
      je z apetytem.
      Powodzenia
    • Gość: Magda Re: DZIECKO NIE CHCE JEŚĆ!!!! IP: *.ima.pl / *.ima.pl 02.11.03, 14:38
      Może jeszcze za wcześnie dla niej na zupki, a czy chętnie je owoce? Może
      biszkopty? Albo soczek z marchewki? Ja bym się nie martwiła, że w wieku 6
      miesięcy nie chce jeść nic innego tylko mleko. Dzieci karmione piersią często
      nie tolerują niczego, do czasu, aż w wieku 9-10 miesięcy zaczynają jeść to, co
      wszyscy. A może spróbuj dać jej spróbować to co je reszta rodziny, przy
      obiedzie, kiedy wszyscy jedzą, może ona też będzie chciała spróbować, do
      towarzystwa. Możesz też zapytać lekarza, co o tym myśli. Jeżeli mała dobrze się
      rozwija na mleku, to bym się nie martwiła. Może to jeszcze nie jej pora na inne
      smaki.
      • asia.su Re: DZIECKO NIE CHCE JEŚĆ!!!! 02.11.03, 15:51
        Absolutnie w tym wieku nie dałabym - biszkoptów - chyba, że bezglutenowe , ale
        nie widziałam nigdy takich,
        - tego co je reszta rodziny na obiedzie- może z wyj. gotowanego ziemniaka lub
        gotowanego mięsa.
        Z resztą się zgadzam - może to rzeczywiście dla Twojego dziecka za wcześnie.
        • bibba Re: DZIECKO NIE CHCE JEŚĆ!!!! 02.11.03, 16:03
          ja zaczelam od rzeczy smacznych - banan, jablko z marchewka - przeciery owocowo
          warzywne. Zupki warzywne nie sa smaczne (nawet dla nas jesli nie doprawione)
          wiec nie ma co sie dziwic. Mozesz zamiast biszkoptow sprobowac ciasteczka
          ryzowe - moj synek memlal je chetnie dzaslami i mial radosc z tego ze sam jadl.
          Warzywa wprowadzalam powoli i czesto mieszajac albo z owocami albo nawet z moim
          mlekiem!

Pozdrawiam,
          Bibba
    • Gość: samantha06 Re: DZIECKO NIE CHCE JEŚĆ!!!! IP: 64.202.17.* 02.11.03, 16:11
      Zacznij od kaszek,i powinnac podawac jedna nowa kaszke na tydziej w ten sposob
      mozna sprawdzic czy dziecko nie jest na to uczulone , albo ,czy nie jest za
      wczesnie na dany skladnik. Jesli dziecko placze odstaw i sprobuj cos
      innego.Nastepnie owoce,jedno na tydz., a poznij warzywa.Po tym wszyskim
      dopiero zupki.Takie malenstwo jest za male by latwo trawic taka
      mieszanke.Oczywiscie jak juz sprobujesz kilka rzeczy to mozesz je miszac.Z
      regoly dzieci nie przepadaja za sama kaszka, ale kasza z jablkiem to juz inna
      sprawa.Nie polecam kaszek sojowych na poczatku za ciezko strawne.Zaczynaj od
      podstawowych produktow chrbatnki to jaja ,maka,cukier.Kaszka to jeden
      skladnik.Jajka i mieso na koncu.
    • Gość: samantha06 Re: DZIECKO NIE CHCE JEŚĆ!!!! IP: 64.202.17.* 02.11.03, 16:11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka