pacynka27 06.01.09, 16:43 Kurcze, mojej małej wyrzyna się dolna jedynka. Jestem w szoku bo synkowi pierwszy ząb pojawił się jak 9,5 m-ca. Kiedy u Waszych dzieci pojawiły się zęby???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenka.i.maja Re: 2 m-ce i zęby? 06.01.09, 16:47 Moja córa ma prawie 6 miesięcy (w sobotę) - zęba mamy od tygodnia, czyli standartowo Odpowiedz Link Zgłoś
gabi071984 Re: 2 m-ce i zęby? 06.01.09, 17:34 ale jesteś pewna że to ząb mojej córeczce od 4 tygodnia pojawiła się kropeczka biała też myśleliśmy że ząb ale ma 4 miesiące i nic patrzyłaś czy szczurka pod łyżeczką Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: 2 m-ce i zęby? 06.01.09, 18:06 Łyżeczka nie stukałam Jest biała wypukła twarda kropka. Zajrzałam do buźki bo czytałam gdzieś, że podczas wyrzynania się zębów siuśki maleństwa śmierdzą. Do tej pory były bezwonne a dziś smrodek okropny. No nic, będę obserwować Odpowiedz Link Zgłoś
agamouse Re: 2 m-ce i zęby? 06.01.09, 21:38 Teraz dzieci szybko ząbkują. Dzieci koleżanej z porodówki w wieku 6 miesięcy miały już 3 zęby. Podobno zdarza się, że już z zebami dzieci się rodzą! Tak więc nie należy się tym specjalnie przejmować. 4 miesiące - czemu nie! Mój syn jest dośc podręcznikowy, bo jak miał 5,5 miesiąca to zaczął ząbkować, a teraz ma 9 miesięcy i ma 6 zebów. Dwa na dole i 4 na górze. Odpowiedz Link Zgłoś