Dodaj do ulubionych

Krem Bambino

08.01.09, 20:05
Kto używa kremu Bambino na suchą atopową skórę i czy pomaga ?
Obserwuj wątek
    • ewela345 Re: Krem Bambino 08.01.09, 20:12
      ja używałam kremu ochronnego Bambino i jest beznadziejny, teraz używam wazeliny
      albo kremu ochronnego z wit.A a do kąpieli lekarz nam przepisał olejek Atopin
      min też na suchą skóre
    • mol_sc Re: Krem Bambino 08.01.09, 20:17
      to jest krem natluszczajacy, dobry jak np wychodzisz z dzieckiem na mrozy. nie
      jest to krem specjalny dla atopków. ja polecam serie z emoliuma, nie najtansze
      ale wydaje i na prawde daje efekt. bardzo duza gama wyboru od zeli i balsamow do
      kapieli po kremy barierowe itp itp.
      • darkam1 Re: Krem Bambino 08.01.09, 20:56
        krem bambino jest beznadziejny nawet na mrozy. dzisiaj przed wyjsciem
        posmarowalam malej buzie i po spacerze miala krostki wiec odpuszczam uncertain
    • joannapachalskatg Re: Krem Bambino 08.01.09, 21:05
      jest beznadziejny.Ja używam firmy Zaja taki z niebieską nakrętką dla dzieci od
      dnia narodzin jest super i sprawdzony
      • mm_ii_aa Re: Krem Bambino 09.01.09, 23:11
        ja zaczęłam stosować wczpraj. Wcześniej doktórka przepisała mi krem
        elobaza, ale cięzej się rozsmarowywał niż bambino. Narazie ok.
        • moj_malutki Re: Krem Bambino 10.01.09, 08:36
          Zależy od reakcji dziecka.Moje na przykład reaguje wysypką na kosmetyki od
          Ziajka właśnie,nawet mnie uczulały więc krem i oliwkę wyrzuciłam,krem ochronny
          Bambino jest bardzo dobry,nakładam go dziecku na buzię w ciągu dnia - dziecko z
          alergią.Przed wyjściem na dwór nakładam mu Nivea na każdą
          pogodę.Kup,przetestuj,drogi nie jest.I tak samo świetne są chusteczki
          pielęgnacyjne Bambino.Mojego syna alergika uczulała też bardzo emulsja do
          kąpieli Oilatum,niestety,także szamponu już stosować nie chciałam i myję małego
          w kosmetykach od HiPP,są bardzo łagodne,pozdrawiam
          • teane Re: Krem Bambino 10.01.09, 09:29
            moja mała ma wlasnie taka skórę na policzkach i zupełnie się ten krem nie
            sprawdza. mam nawet wrażenie, że ja szczypie jak ja nim posmaruje, bo płacze
            mocno, a po innych kremach jest ok
            • agatka.007 Re: Krem Bambino 10.01.09, 15:03
              Witaj,
              zdecydowanie nie polecam tego kremu, moja córcia reaguje ogromnym
              zaczerwienieniem na miejscach posmarowanych tym kremem. Smaruję ję buzię
              Linomagiem i buzia wyglada świetniesmile.
              • matylda07_2007 Re: Krem Bambino 10.01.09, 15:45
                No to ja mam odmienne zdanie. Co prawda dla atopików są bardziej specjalistyczne preparaty, ale dla mojej Młodej ten krem jest lepszy niż jakikolwiek inny "wypasiony". Inne były mega tłuste, aż za bardzo. Mała dostawała plam na skórze, swędziało Ją (mimo, że nie ma alergii w ogóle). Po bambino jak ręką odjął.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka