Dodaj do ulubionych

cały dzień śpi

19.01.09, 11:56
Witam,
mój 3 miesięczny synek miewa takie dni że cały dzień śpi. Budzi się tylko na
karmienie i zmianę pieluszki po czym zasypia. Wasze dzieci też miewają takie
dni ???
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • m_aja Re: cały dzień śpi 19.01.09, 13:13
      maluszki tak mają, niestety szybko z tego wyrastają...Jednak gdyby twoje dziecko było nazbyt apatyczne, nie smiało sie i nie gaworzyło, zgłoś sie do lekarza.
    • smolkowicz_a Re: cały dzień śpi 19.01.09, 13:16
      Cytuję:
      Bo jest chory!
      Bardzo dużo śpią także dzieci z obniżonym napięciem mięśniowym. Są w ogóle mało
      ruchliwe i w przeciwieństwie do zdrowych noworodków nie przyjmują pozycji
      skurczonej, śpią „wyprostowane”. Można im pomóc, ale powinny jak najszybciej
      trafić pod opiekę neurologa i rehabilitanta, który wie, jak stymulować rozwój
      małego śpiocha.
      Nadmierna senność może być objawem różnych chorób, np. cukrzycy
      wczesnoniemowlęcej (malec dużo siusia, pieluszka staje się ciężka już po
      godzinie) albo kłopotów z tarczycą (dziecko ma suchą, szorstką skórę, zaparcia).
      Najczęściej jednak pojawia się na początku infekcji (np. zapalenia ucha czy
      zakażenia układu moczowego) – dziecko wtedy nie tylko staje się senne, ale
      również traci apetyt, jest osłabione, ma gorączkę. – Dlatego trzeba być czujnym
      i zawsze reagować, gdy maluch zaczyna spać dłużej niż do tej pory – radzi pani
      doktor.

Zdrowy śpioch?
      Tak, to bardzo możliwe, że twój dzidziuś jest zupełnie zdrowy, choć sporo śpi!
      To tak zwany idealny noworodek smile Większość mam narzeka, że ich dzieci za dużo
      płaczą. Dlatego mamy cichych maluszków często martwią się na zapas. Nie ma sensu
      panikować, ale trzeba być czujnym. A jeśli coś cię martwi – pytaj lekarza!
    • kamisa7 Re: cały dzień śpi 19.01.09, 14:04
      ło matko! pozazdrościć! moja 4 miesięczna sporo spi( w porównaniu ze starszo rok
      i 4 miesiące siostrą). Niech śpi, wtedy uwalnia się hormon wzrostu, właśnie
      podczas snu. Rośnie ci dzidzia!
    • mama-123 Re: cały dzień śpi 19.01.09, 16:13
      Moje drugie dziecko tak mialo. Tez zaczelam sie martwic. Ono spalo
      nawet, gdy mu pielegniarka pobierala krew z piety. Po trzecim
      miesiacu sie wszystko zmienilo. Obecnie ten dawny spioch mysle, ze
      spi najmniej ze wszystkich moich dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka