malinia1974 13.02.09, 10:10 Kochani, mojemu 6 tygodniowemu maluszkowi często w różnych sytuacjach lata broda, nie wiem czy to objaw np. zimna, stresu, lęku czy ktoś miała podobny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalalunia Re: latająca broda u noworodka 13.02.09, 10:30 mojemu 2-miesięcznemu też lata - nie mam pojęcia dlaczego ale nie podejrzewam czegoś groźnego. Odpowiedz Link Zgłoś
monika7895 Re: latająca broda u noworodka 13.02.09, 10:41 U nas to samo,moja corcia ma 5tygodni,czasem zaczyna jej latac jak ja rozbieram i przebieram,wiec mysle,ze zmiana temperatury,czasem jak placze to tez jej lata,wiec mysle,ze to od placzu,pozniej w sytuacji jak do niej mowie i sie usmiecha to, wtedy troszke tez jej polatamysle,ze to nic groznego tak poprostu reaguje na otaczajacy ja swiat Odpowiedz Link Zgłoś
uullaa Re: latająca broda u noworodka 13.02.09, 11:42 Przyczyna jest zimno - z tego co zaobserwowałam u mojego dziecka w tym wieku. Nie daj się zwariować teorii o trzymaniu dziecka w chłodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
renirene Re: latająca broda u noworodka 13.02.09, 11:48 Wdaje mi sie ze to normalne. mojemu 2tygodniowemu synkowi tez broda lata. jak go przebieram jak płacze . Odpowiedz Link Zgłoś
kenjaa Re: latająca broda u noworodka 13.02.09, 14:15 mojej też latała - wiem że z zimna. ale gdzieś czytałam, że noworodki tak mają i to bez powodu Odpowiedz Link Zgłoś
wasyliskaa Re: latająca broda u noworodka 13.02.09, 14:50 mojemu też lata, na wizycie u neurologa dowiedziałam się że to normalne u maleństwa do 3 miesiąca i odpowiada za to niedojrzały układ nerwowy..mojemu czasami drżą również nóżki - to też normalne. powiedziała że nie ma powodu do niepokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
agaiga30 Re: latająca broda u noworodka 13.02.09, 15:46 Nie macie się czym martwić, przejdzie z czasem. Moja Mała też tak miała, ale jest już duża kobitka (20 lutego skończy 5 m-cy)i latanie też się skończyło. Uwielbiałam jak jej się trzęsła ta bródka Dostała od nas ksywkę "trzęsi-broda" Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: latająca broda u noworodka 13.02.09, 15:51 to normalne- to niedojrzały układ nerwowy-fizjologia. tak mi powiedziała p. neurolog. Odpowiedz Link Zgłoś
ag_maja Re: latająca broda u noworodka 13.02.09, 18:49 mojemu synkowi też tak drżała bródka. pediatra powiedziałą, że najprawdopodobniej to z zimna. i rzeczywiście zawsze drżała, gdy był przebierany. jednak powiedziała też, że takie drżenie czasem świadczy o niedoborze witamin. kazała obserwować dziecko czy nie zdarza się to za często i nie tylko jak jest rozebrany. u nas okazało się to tylko drżeniem z zimna Odpowiedz Link Zgłoś