kannama 14.02.09, 17:57 Mam pytanie do mam- mój 5 miesięczny synek od kilku dni gdy płacze czy krzyczy robi to bezgłośnie- "brakuje mu głosu". Gaworzy w miare normalnie.Nie ma innych objawów, gorączki itp., je chętnie. Co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezak25 Re: niemowlak stracił głos 14.02.09, 18:08 mój synek tak robił jak miał pleśniawki, które zaatakowały gardło i struny głosowe. Ja poszłabym na Twoim miejscu do pediatry to skontrolować, może jakiś stan zapalny gardełka, a może te nieszczęsne pleśniawki?? Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: niemowlak stracił głos 14.02.09, 18:27 czy to wyglądało jak taki serek w buzi? czym to leczyłaś?długo z tym walczyłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: niemowlak stracił głos 14.02.09, 18:42 tak, to wyglądało na taki serek, to były właśnie pleśniawki, które leczyłam na własną rękę Aphtinem, gencjaną na wodzie, ale nic to widać nie pomogło. Poskutkowała dopiero Nystatyna (na receptę) co 3-4 godziny + do każdej dawki 2 krople wit. C. Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 ps. trochę to trwało... 14.02.09, 18:44 bo pierwsza kuracja pomogła tylko na 22 tygodnie, potem młody znowu tracił głos i już po drugim leczeniu minęło na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak bezak25 - a propo's Twojej sygnaturki 14.02.09, 19:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=91329205 Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: bezak25 - a propo's Twojej sygnaturki 14.02.09, 19:40 no i git, w cholerę z tą sygnaturką... mam ją już kupę czasu i jeszcze nikomu nie przeszkadzała. I z tego co widzę, za duża nie była, ale ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: ps. trochę to trwało... 14.02.09, 19:41 chyba trafiłaś w 10..zajrzałam małemu do gardła a tam bielutko...spróbuje dziś zdobyć nystatyne i powalczyć z tym...mam nadzieje, że za kilka dni przejdzie...Dziekuje za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Miałam to samo:/:/ 14.02.09, 18:23 Mała przed dokładny miesiąc nie miała głosu.Nie płakała,nie śmiała się i nie wydawała żadnych dzwięków z siebie bo po prostu nier mogła.Dostałam skierowanie do laryngologa i kazał mi dawać EURESPAL bo gardło,krtań,i oskrzela czyste.Po 4 dniach chrypką minęła. Odpowiedz Link Zgłoś