atena12345 16.03.09, 12:16 jak kładziecie dzieci z refluksem? tzn pod jakim kątem układacie materacyki w łóżeczku? ja mam po dwie grube książki z każdej strony i nie wiem czy nie za mało. Ale jak miał wyżej to sie zsuwał... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matysiaczek.0 Re: refluks 16.03.09, 12:20 a ja widziałam w szpitalu jak kładą spać niemowleta z refluksem - pod kątem 30st, strasznie to dużo, dzieci cały czas się zsuwały, a pielęgniarki cały czas je podciągały...denerwujące to było, bo mnie co godzinę budziły tym poprawianiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: refluks 16.03.09, 12:38 zgodnie z zaleceniami gastrologa dzieciecego, podlozylam pod nogi lozeczka od strony glowki 2 grube ksiazki, a dodatkowo podpieralam dziecko zwinietym kocem/recznikiem od strony nozek, zeby sie nie zsuwalo. W wozku pod materac wlozylam zlozony w kostke gruby recznik. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 prawie jak aleksandra1977 16.03.09, 12:54 tylko pod materac nic nie kładłam, ja miałam akurat gruby styropian, zmieniałam strony wkładania styropianu bo mała inaczej tylko na jeden bok mi główkę kładła zwinięty koc od strony pupy, ułożony w literę U. Odpowiedz Link Zgłoś