Dodaj do ulubionych

Kręci i uderza główką

24.11.03, 16:52
Drogie mamy moja córcia (8 tygodni) trochę dziwnie się zachowuje, kiedy po
nakarmieniu wezmę ją na ramię do odbicia. Wtedy zaczyna się wiercić, a po
chwili kręci głową lewa - prawa (tak jakby się ocierała) albo stara się
odchylić główkę do tyłu i uderza nią w moje ramię lub głowę. Ta pozycja "do
odbijania" chyba jej nie odpowiada chociaż jeszcze niedawno bardzo ją lubiła.
Dodam, że na policzkach pojawiła się bardzo brzydka wysypka. Maluszek ma
skórę jak papier ścierny, niedawno policzki zaczęły się łuszczyć, kiedy jest
ciepło policzki są zaczerwienione bądź pojawiają się czerwone plamy, ale pod
wpływem zimnego powietrza (na spacerze) policzki bledną. Wysypka zaczyna
obejmować coraz większy obszar ciała, m.in. nóżki - kolanka, plecy. Co o tym
myślicie?? Pomóżcie, bo sama nie wiem co z tym robić. Aha, lekarz uważa, że
nie jest to uczulenie na białko mleka krowiego.
Z góry dziękuję za zainteresowanie. Kasia
Obserwuj wątek
    • maja252 Re: Kręci i uderza główką 24.11.03, 17:06
      Sakza białkowa nie niknie pod wplywem zimnego powietrza twoje dziecko może
      poprostu mieć wrażliwą skórkę ,taka skóra nie lubi gdy jest za gorąca ..może
      dziecku jest zaciepło,jeśli kupki robi normalne to raczej bym stwiała na to że
      coś jej szkodzi z zewnątrz ,proszek,krem,może za suche powietrze poaztym skóra
      dziecka jest jeszcze niedojrzała ,nie wiem czy kąpiesz dziecko codziennie ale
      jak się wysusza skóra to moczenie zaostrza zmiany ....nie wiem co ci jeszcze
      napisać ....chba tylko tyle żebyś nie dała się zwariować bo ja to przerabiałam
      i diagnoz było było tyle co wysypek dziecka a winny był proszek do prania źle
      wypłukiwany przez pralkę z ubranek dziecka

pozdrawiam Maja
      ps.jak bym mogła ci w czymś pomuc to pisz na cdmajka@wp.pl
      • gretka1 Re: Kręci i uderza główką 24.11.03, 18:00
        Moje dziecko robi tak samo z tym uderzaniem. Czasem martwię się, że sobie nos
        rozbije. Moja mama uważa, że coś w nosku ją swędzi.
        A jeśli chodzi o wysypkę to u nas tak się objawiała skaza białkowa właśnie.Gdy
        usunęłam z pokarmu białko krowie, to i krosty jej przeszły i zaczerwienienia
        nasilające się przy cieple lub wysiłku. Ma teraz 4 miesiące i skórka jest ok.
        Być może zaczerwienienia i skaza zbiegły się ze sobą przypadkowo, ale jak dotąd
        (do przeczytania poprzedniego listu)uważałąm, że wszystkiemu jest winna skaza.
        Pozdrawiam, Gretka
        • mamaarti Re: Kręci i uderza główką 24.11.03, 18:27
          witam,
          potwierdzam post mojej poprzedniczki .Moj synek tez ma skaze bialkowa i objawy
          byly identyczne z tymi ktore opisywalas czyli czerwona z wysypka i krostami i
          blada na podwóreczku. Po odstawieniu totalnie wszystkich produktow mlecznych i
          mlekopochodnych wszystko zginelo po ok 2tyg . Jesli jednak okaze sie ze to
          skaza to moge udzielic ci kilka rad na temat diety . Moj nr GG 2130957
          pozdrawiam mama i Arti

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka