Dodaj do ulubionych

kupki po marchewce

18.03.09, 08:35
Dziewczyny wczoraj zaczęłem podawać mojej małej marchewkę ze słoiczka, ma 5,5 miesiąca A dzisiaj zrobiła kupkę z maleńkimi czerwonymi kawałeczkami. I tu pytanie do was, czy to krew i być może nietolerancja marchwii, czy po prostu nie strawione resztki marchewki?Poradzcie coś bo do pediatry mogę zadzwonić dopiero wieczorem. Czy dzisiaj też mogę podać marchew czy mam się wstrzymać . Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mondovi Re: kupki po marchewce 18.03.09, 08:54
      musisz sie przyjrzeć czy to marchewka czy krew wink jeśli marchewka, to zupełnie
      normalne, że dziecko wydala jej kawałki i nie świadczy o żadnym uczuleniu, jeśli
      nie ma żadnych innych objawów.
      • beliska Re: kupki po marchewce 18.03.09, 09:26
        Dokładnie jw. Krew od marchwi rózni się kolorem. Jedna czerowna, a druga pomarańcz, ale na pierwszy rzut oka można się przestraszyć.
        dziecko zaczynające jeśc stałe pokarmy, wydala je często w kawałeczkach, zanim jelita nie nauczą się trawić.
      • ola11mar Re: kupki po marchewce 18.03.09, 09:27
        Zapewne to kawałki marchewki. Tak sytuacja jest normalna. Układ pokarmowy musi
        się przyzwyczaić i za jakiś czas będzie robić kupy bez tych drobinek. Możesz
        spokojnie podać dzisiaj marchewkę. Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka