marioms 27.11.03, 02:16 proszę napiszcie mamy, czy to normalne, że jednego dnia mój syn ma 'żółtą kupkę', a na drugi dzień 'zieloną'. bobas ma 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ludmila Re: kupka niemowlaka 27.11.03, 10:48 Podobno prawidłowy kolor to od żółtego do ciemnozielonego. Jeśli karmisz piersią to każda nowość w twojej diecie może wpywać na kolor. Przy karmieniu butlą zielone kupki to norma. Jeśli dzidziuś nie ma zaparć, kolek, rozwolnienia i w kupce nie ma śluzu ani krwi - to nie masz się czym martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusi Re: kupka niemowlaka 27.11.03, 11:39 Jeżeli karmisz piersią to przyczyną zielonej kupki może być np. to że podałaś pierś po wyziębieniu jej. Wiem że to może głupio zabrzmieć,bo na szkole rodzenia mówią że mleko ma zawsze odpowiednią temperaturę, ale ja to wiem z doświadczenia - przy pierwszym dziecku miałam ten sam problem i powiedziała mi to doświadczona mama (wykarmiła 4 dzieci). Pozdrawiam Magdusia Odpowiedz Link Zgłoś
marioms Re: kupka niemowlaka 29.11.03, 22:17 Dzieki dziewczyny i wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś