goniek45 06.05.09, 12:47 dziewczyny wyskoczyło mi to paskudztwo i mam stresa. Nie całuję małego ma 5 m-c, myje ręce ale i tak się boje. Czy któraś z was miała opryszczkę i jak długo trwa jej się gojenie na ustach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tijgertje Re: opryszczka 06.05.09, 12:51 Ja miewam opryszczki regularnie, w ciazy to niemal bez przerwy je mialam, potem roznie, ale mlody nigdy sie nie zarazil. czas trwania zalezy od postepowania, jak bedziesz regularnie smarowac, nie drapac i nie moczyc bez potrzeby, to kilka dni, jak zaczniesz drapac to nawet kilka tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: opryszczka 06.05.09, 12:57 tez niestety mam opryszczke dosc regularnie - ostatnio w zeszlym tygodniu smaruje olejkiem lawendowym i po paru dniach nie zostaje sladu po tym paskudztwie. Mala ma 11 miesiecy i do tej pory nie bylo problemu ( a zdarza sie ze sie zapomne i pocaluje ja) Odpowiedz Link Zgłoś
goniek45 Re: opryszczka 06.05.09, 13:12 dzięki za pocieszenie ale jestem już przewrażliwiona bo zawsze coś. Ostatnio maja córka przyniosła takiego wirusa z przedszkola że miała 5 dni gorączki i nie można było jej niczym zbić, zaraziła małego i wylądowaliśmy w szpitalu bo nie mógł oddychać. Jak wzywałam karetkę że mały się dusi to lekarz kazał przyłożyć go słuchawki aby sprawdzić jak dziecko oddycha a że przestał się dusić to karetka nie przyjechała. Nie mieszkam w Polsce i stąd te obawy bo ciągle jak idę do lekarza to słyszę że to tylko wirus i wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
an52 Re: opryszczka 06.05.09, 17:25 Dokładnie tak, albo Antywir. Tylko trzeba smarować jak tylko poczujesz swędzenie, nawet jak jeszcze nic nie widać. Życzę zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
misiupka1 Re: opryszczka 06.05.09, 21:36 o rany, a gdzie mieszkasz? Moze w Anglii?? Tutaj wszystko zawsze jest ok, zadnych badan nie trzeba wedlug nich robic, nie ma usg bioder, zadnych badan krwi czy moczu, specyfiki takie jak Debridat to w ogole zapomnij! Z dzieckiem chodzi sie do lekarza ogolnego, ktory mi nawet nie potrafil powiedziec jakie u dziecka cyckowego powinny byc kupki, witaminy D nie podaja... na flore bakterjna jelit tez nic... eh Jest tam sporo dobrych rzeczy, lepszych niz w Polsce, ale jesli chodzi o opieke zdrowotna nad dziecmi to jest kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
goniek45 Re: opryszczka 07.05.09, 07:21 mieszkam w Norwegii. Wtedy gdy mały był chory codziennie przez 4 dni byłam z nim u lekarza i mówiłam że jest chory a oni mi że zdrowy, byłam w szpitalu i też mi powiedzieli że jest zdrowy dopiero jak dostał ataków duszności to go przyjeli a mały tak charczał i kaszlał że szok. Wiec teraz przy tej opryszcze dostaje takiego stresa. Tutaj też nie robią badań bioderek bada ogólny, dają tran. W samym szpitalu opieka jest super. Zarówno przy porodzie jak i przy zwykłym pobycie Odpowiedz Link Zgłoś