mirabelka10 12.05.09, 22:23 ma któraś z was?ja mam angel care,ale mam wrażenie,że coś żle ustawiłam,bo ciągle mi się włącza alarm zupełnie bez powodu,nie wiem sama...może coś podpowiecie?co jest nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osa551 Re: Monitor oddechu??? 12.05.09, 22:28 Możliwości: 1. masz ustawioną za dużą czułość 2. masz gdzieś nie do końca podłączoną matę (dociśnij wszystkie dynksy) 3. masz coś źle ustawione w odbiorniku 4. masz jakiś superguby materac rozumiem, że jesteś zupełnie pewna, że alarm jest bez powodu Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Monitor oddechu??? 13.05.09, 07:55 Jakkolwiek głupio to teraz zabrzmi- wiesz, że jak wyjmujesz dziecko to monitor wyłączasz? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
olifra Re: Monitor oddechu??? 13.05.09, 08:00 u mnie było to samo. powodem było skośne ułozenie materacyka i przez to płytka nie przylegała do materacyka prawidłowo. a tak kombinowałam, podkładałam twarda ksiązkę zeby docisnąć itd. ze wydawało mi się, ze przylega. jak materacyk położyłam na płasko alarmy się skonczyły. no, ale wszystko dobrze sprawdź, tak jak napisała moja poprzedniczka powody moga być różne. ja z czujnoscia miałam problemy ale po róznych próbach udało się. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikaka Re: Monitor oddechu??? 13.05.09, 08:14 Ja mam Snuzę Halo przyczepianą do pieluszki i też na początku się ciągle włączała. Ale to się okazało przez to, że mała miała mały brzuszek i jak się kręciła to monitor nie przylegał do ciała. Jak miała kolki to spinanie, wykręcanie powodowało , że ciągle to ustrojstwo piszczało. Teraz jest już OK. Raz się włączył w nocy, ale to mama zakładała monitor i spadł z pieluszki. Ogólnie to jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś