camel_3d 10.06.09, 14:44 nie ma sie o co obrazac chcialem sie dopytacz od kiedy mozna czerwone buraczki zaserwowoac... )))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atucapijo Re: buraki.. 10.06.09, 14:48 no wlasnie sie zastanawialam, czy bedzie kuchennie, czy spolecznie, np o kolczykach czy chodzikach,hahahaha. ja dalam jak mial z 5 mcy, jako jedne z pierwszych warzyw. dorbze ze mi przypomniales, to znowu zrobie burakòwke, bo mi sie pomysly koncza. a u nas buraki juz obrane i obgotowane w paczkach po pol kilo, musze rozparcelowac i mrozic po jednym Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: buraki.. 10.06.09, 14:49 no to juz wiem co bedzie jutro na miskowy obiad zobaczymy jak zareaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
atucapijo Re: buraki.. 10.06.09, 15:15 uwazaj, bo buraki maja dzialanie przeczyszczajace, dowal marchewki, co jest zaciesniajaca, zeby zrownowazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.i.maja Re: buraki.. 10.06.09, 17:23 Tylko się nie przestrasz - będzie siusiał na czerwono Odpowiedz Link Zgłoś
lenama_2008 Re: buraki.. 10.06.09, 15:43 wg schematu zywienia buraki podaje sie po 7 miesiecu. ja dalam Mlodemu w 7, zadnych negatywnych reakcji. teraz jak gotuje to miksuje i zamrazam w pojemniku na lod - odmrazam po 2 kostki do obiadu. Odpowiedz Link Zgłoś