beakarp 29.06.09, 11:44 mój miesięczniak od dwóch dni ma opuchnięte i czerwone dwa paluszki u rączki, w okolicy opuszka i paznokcia. Czym to leczyć? Jakiś antybiotyk, opatrunek? Najgorsze, ze pcha te paluchy do oka, i boję się ze się infekcja przeniesie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silyya Re: stan zapalny paluszka? 29.06.09, 12:17 Nie podawaj sama żadnych antybiotyków ani leków na własną rękę.Ja bym poszła na twoim miejscu do lekarza.Bo może po prostu pcha rączki do buzi i za bardzo dziąsłami ścisnął,ale może też faktycznie jakaś infekcja się wdała. Spróbuj zrobic okład z rumianku. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: stan zapalny paluszka? 30.06.09, 00:26 naqsz maluch mial to zaraz po urodzeniu ale w nozce. Lekarka przepisala bactroban - masc i neomycyne. To wygladalo jak zarastający paznokiec. Po tych lekach szybciutko sie wygoilo. Ja bym poszla do lekarza. bo jak cos sie tam dzieje to zakazi sobie oczka Odpowiedz Link Zgłoś
madziuniunia Re: stan zapalny paluszka? 30.06.09, 08:59 U nas było to samo przy stópkach. Diagnoza wrastający paznokieć pediatra zaleciła moczyć nóżki w mydle i przepisała maść z antybiotykiem - pomogło. Radzę wybrać się do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś