ophelia78 01.08.09, 20:47 Synek (4,5 miesiąca) ma na szyi fałdki - wygląda jak młodociany dinozaur Kłopot z tym, że się odparzają. Nie wiem, czym to smarować. Sudocrem nie działa. Macie jakieś patenty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erin7 Re: odparzenia na szyi 01.08.09, 21:07 U mnie tylko puder ALANTAN a rozne roznosci probowalismy wczesniej i nie dzialaly. Odpowiedz Link Zgłoś
madeira.online Re: odparzenia na szyi 01.08.09, 21:20 smaruj kilka razy dziennie kartoflanka u mnie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: odparzenia na szyi 01.08.09, 21:28 My mamy ten sam problem i próbowaliśmy wszystkiego - dziala tylko sudokrem, choć nie od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikaka Re: odparzenia na szyi 01.08.09, 21:57 U nas działa zwykła kartoflanka,albo zasypka Alantan. Odpowiedz Link Zgłoś
drygielm Re: odparzenia na szyi 02.08.09, 15:43 U nas pomógł również puder Alantan, kilka razy musieliśmy zastosować. Teraz, kiedy jest gorąco, po każdej kąpieli sypiemy w fałdki, profilaktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
naamahia Re: odparzenia na szyi 02.08.09, 16:31 Uwaga na mąkę ziemniaczaną i zasypkę stosowaną na szyjce może doprowadzić do ropnego odparzenia a nawet uczulenia. U Amelki zrobiła się taka paskuda najpierw lekarz zalecił stosowanie fioletu 2 razy dziennie na spirytusie i raz na wodzie ( łatwo się spiera) ale niestety nie dał rady i musiała być stosowana maść na sterydzie ( 3 dni) i po problemie. Obecnie stosujemy Benpathen daje ślicznie radę niestety wszystkie paprochy się do niego kleią szyjkę trzeba więc często przecierać i smarować. Odpowiedz Link Zgłoś
nextaga Re: odparzenia na szyi 03.08.09, 11:27 u mojej córci odparzenia na szyi nie było, ale po wyjściu ze szpitala miała w fałdkach na szyi zaczerwienienia i trudno było je domyć. Zaczęliśmy dolewać do kąpieli oilatum i zawsze staram się palcem przejechać kilka razy w tych fałdkach żeby woda z oilatum tam doszła. zaczerwienienia zniknęły, no ale to były tylko zaczerwienienia Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s Re: odparzenia na szyi 03.08.09, 11:48 Ja polecam maść tormazol i kapiel w krochmalu jak moja córka miała odparzenia stosowałam wszystkie dostepne na rynku maści, kremy. Pomógł jedynie tormazol, koszt jakies 5 złotych Odpowiedz Link Zgłoś