Dodaj do ulubionych

Krew w kale niemowlaka

06.08.09, 08:58
Mam pytanie, u mojego synka (prawie 2 m-ce) pojawiła się krewka w kale,
dostałam zalecenie, by podawać probiotyk BioGaia. Chcę wiedzieć ile po podaniu
tego probiotyku mogą jeszcze występować objawy, czyli ta krewka. Kiedy to już
będzie niepokojące, że nie działa probiotyk? Bardzo proszę o odpowiedź!!! Z
góry dziękuję!!!
Obserwuj wątek
    • dagaam Re: Krew w kale niemowlaka 06.08.09, 09:43
      Po probiotyku wcale nie musi być poprawy.Najpierw trzeba wiedzieć,skąd ta krew.
      Jeżeli przyczyna w alergii, to trzeba usunąć wpierw alergen z diety. Pomocne też
      jest usg jamy brzusznej, by np wykluczyć krwawienia w środku. Tak jak było u
      mojej córki. U niej winna była laktoza odpowiedzialna za krew w kupce - miała
      córka nietolerancję laktozy o czym nikt nie wiedział do czasu zrobienia badań.
      • agatka-z Re: Krew w kale niemowlaka 06.08.09, 09:51
        jeśli chodzi o uczulenie, to można zgadywać co to mogło uczulić, bo nic nowego
        do diety nie wprowadziłam, ale mogło tym razem zaszkodzić coś co jadłam do tej
        pory... I tak powiedziała doktór, dlatego zaleciła ten probiotyk. Bardzo
        dziękuję za odpowiedź, może rzeczywiście zrobię dodatkowe badania.
        • dagaam Re: Krew w kale niemowlaka 06.08.09, 10:00
          ale to nie musi być nic nowego w pokarmie. może ten składnik uczulał już od
          dawna tylko teraz organizm dostał większą dawkę i nie dał sobie z nim rady. Dla
          maluszka robią testy z krwi.
          • agatka-z Re: Krew w kale niemowlaka 06.08.09, 10:15
            Ja też tak właśnie sądzę... Że to coś, co jadłam do tej pory po prostu go
            uczuliło. Tylko trudno mi teraz określić co to było! Muszę odstawić parę rzeczy
            dla mojego spokoju i jego zdrowia... Zwłaszcza, że miał już wcześniej kolki,
            więc to jest pewnie konsekwencja...
            • vjann Re: Krew w kale niemowlaka 06.08.09, 21:14
              U mojej małej to było uczulenie na białko mleka krowiego, chociaż w ogóle nie
              jadłam nabiału, ale jadłam np ciastka i to wystarczyło.
              • agatka-z Re: Krew w kale niemowlaka 08.08.09, 09:17
                Okazało się, że mój synek, Krzyś ma skazę białkową. Muszę całkiem odstawić
                nabiał na co najmniej tydzień i obserwować! Do tygodnia też mogą występować
                objawy, tj. krew w kale. Dziękuję za pomoc...
                • vvipp Re: Krew w kale niemowlaka 08.08.09, 15:02
                  Tak samo u nas było.
                  • izolda31 Re: Krew w kale niemowlaka 14.08.09, 21:10
                    Witam! Mam 7 tygodniowego synka. Podobnie jak u Was pojawiły się
                    kropki krwi w kupkach i...zaczął sie problem...szpital, badania
                    ( zresztą wszystkie ok.), w końcu wylądowalismy u Pani alergolog,
                    która zrobiła małemu testy skórne i wyszło mleko, jajka i
                    ryby...Aktualnie jestem na diecie eliminacyjnej (od 3 dni i jak
                    narazie bez zmian). Mam pytanie może wiecie kiedy mogę liczyć na
                    efekty? Co mogę jeszcze zrobić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka