sierlena 06.08.09, 20:32 Moja 4,5 miesięczna córeczka od wczoraj przyjmuje dziwną pozę: klęczny na kolanach opierając się na rękach i porusza się w przód i tył. Dlaczego tak się porusza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joshima Re: Czy to normalne???? 06.08.09, 20:49 sierlena napisała: > Moja 4,5 miesięczna córeczka od wczoraj przyjmuje dziwną pozę: > klęczny na kolanach opierając się na rękach i porusza się w przód i tył. > Dlaczego tak się porusza? Czyżby tak wcześnie szykowała się do raczkowania? Oj już tak się nie przechwalaj Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Czy to normalne???? 06.08.09, 21:08 sierlena napisała: > Moja 4,5 miesięczna córeczka od wczoraj przyjmuje dziwną pozę: > klęczny na kolanach opierając się na rękach i porusza się w przód i tył. A nie skacze przy tym? Moj mlody tak robil zani zaczal raczkowac, hustal sie do przodu i do tylu, w pewnym momencie podskakiwal na kolanach, kolana ladowaly miedzy dlonmi, a czolo na glebie Ale radoche mielismy z tego wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Czy to normalne???? 06.08.09, 21:20 sierlena napisała: > Dlaczego tak się porusza? Bo się własnie nauczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia Re: Czy to normalne???? 07.08.09, 15:08 > Bo się własnie nauczyła. pamietam jak moj pytał czemu toto macha rekami i nogami jak nie spi i nie placze. mu mówiłam ze to najbardziej zaawansowana ruchowo czynnosc jaka moze wykonywac wiec sie nia cieszy a serio - moja tak robiła i miesiac pozniej juz raczkowała Odpowiedz Link Zgłoś
black.joanna Re: Czy to normalne???? 06.08.09, 21:43 Mój synuś robił dokładnie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
1gogik Re: Czy to normalne???? 06.08.09, 22:23 To normalne zachowanie.Mój synek też tak robił przed raczkowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d podgladala mame????? 06.08.09, 22:24 w nocy?? przygotowuje sie do raczkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: podgladala mame????? 06.08.09, 22:44 camel, wez uprzedzaj... zaplulam ekran Odpowiedz Link Zgłoś
mamakaana Re: podgladala mame????? 06.08.09, 22:53 Moj robi to samo-przygotowuje sie do raczkowania. Nieraz robi wyrzut calego ciala i laduje twarza na ziemi. Z tej pozycji bedzie tez probowal siadac. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: podgladala mame????? 07.08.09, 10:58 camel -rok bym myślała i na to bym nie wpadła. dołączam do grona opluwających ekran Odpowiedz Link Zgłoś
malamalinkaa Re: Czy to normalne???? 07.08.09, 08:20 moja 5 miesieczna panienka polozona na brzuchu lezy jak samolot...rece do tylu. chyba z nia do neurologa polece Odpowiedz Link Zgłoś
darlenka51 Re: Czy to normalne???? 07.08.09, 08:28 Mój synek skończy 11 miesięcy za 4 dni i dopiero od kilku dni zachowuje się podobnie,kołysze się w przód i w tył i skacze,już kilka razy zanurkował głową w kanapie.A już myślałam,że nie będzie raczkował,tylko od razu zacznie chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
madziuula83 Re: Czy to normalne???? 07.08.09, 11:27 malamalinkaa napisała: > moja 5 miesieczna panienka polozona na brzuchu lezy jak > samolot...rece do tylu. chyba z nia do neurologa polece Moja też tak robiła, czy to niepokojący objaw żeby iść do neurologa? Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Czy to normalne???? 07.08.09, 13:32 Jeśli koniecznie się chcesz doszukać jakiejś choroby to leć ale to będzie raczej strata czasu. Musisz znaleźć coś nieprawidłowego w rozwoju dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Czy to normalne???? 07.08.09, 16:49 malamalinkaa napisała: > moja 5 miesieczna panienka polozona na brzuchu lezy jak > samolot...rece do tylu. chyba z nia do neurologa polece Smigielko do buzki i sama poleci Moj tez tak lezal, ale jeszcze smieszniejsza jest jgo pozycja we snie. Od zawsze spi na brzuchu, inaczej byl wrzask. Rece trzyma pod brzuchem, kolana ugiete i stopy w gorze Namioty robi rewelacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: Czy to normalne???? 07.08.09, 10:55 tak niedługo zacznie raczkować a potem sama usiądzie-lub odwrotnie więc nie przeszkadzaj nie sadzaj i nie przerywaj dobrej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d i nagraj!!! 07.08.09, 11:16 jak masz kamere... ja przeoczylem..i strasznei zaluje..taki gibajacy sie wozek byl przedni )) Odpowiedz Link Zgłoś
madziuula83 Re: Czy to normalne???? 07.08.09, 11:26 Moja córcia (7 m-cy) też tak robiła, bujała się w przód i w tył. Ale moja znacznie później jakieś 3 tyg. temu! Teraz siedzi w tej pozycji, tak na piętach wygląda przezabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
atucapijo Re: Czy to normalne???? 07.08.09, 15:19 moj synek tak robil jak mial ze 4 mce, ale raczkowal pozniej, najpierw sie nauczyl pelzac, jak mial z 6 mcy, ze 2 tyg potem raczkowal. normalne, nowa umiejetnosc, moj teraz jest na etapie podrygiwania na kolanach, z lapami opartymi na kanapie albo stoliku. i czasami zarobi w zeby ( ktorych nie ma, hahaha) Odpowiedz Link Zgłoś
sierlena Re: Czy to normalne???? 07.08.09, 18:53 Dziękuję wygląda na to że moja córcia zacznie nie długo raczkować....może i szybko ale znacznie wolniej idzie jej gaworzenie, prawie wogóle nie gaworzy, śmieje się w głos też tylko troszkę ale za to uśmiecha się na okrągło... Odpowiedz Link Zgłoś