nadja11 29.12.03, 18:50 Moj miesięczny maluszek cały czas puszcza bąki nie mam pojęcia czego to objaw i czym jest spowodowany czy to moze kolka??? Jak temu zaradzic?? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.nataszy Re: moj maluszek puszcza bąki 29.12.03, 18:54 bardzo dobrze, ze puszcza bąki gorzej by było gdyby nie puszczał. a więc życze mu nadal puszczania bączków. Odpowiedz Link Zgłoś
nadja11 Re: moj maluszek puszcza bąki 29.12.03, 19:01 Jak mam to rozumiec ? Co znaczy ze to dobrze?tzn ze pierdzioszki przynosza ulge dolegliwosciom związanym z kolką?naprawde niewiele o tym wiem dlatego zalezy mi na konkretnej odpowiedzi.Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
ese1 Re: moj maluszek puszcza bąki 29.12.03, 18:58 To swietnie! Znaczy to, ze radzi sobie dobrze z gazami, w przeciwnym wypadku mialby kolke. A jezeli puszcza jednego dnia wiecej bakow niz zwykle, to znaczy, ze mama cos zjadla wzdymajacego... Ja sie kiedys objadlam gruszek (nie moglam sie powstrzymac) i obie z mala caly dzien puszczalysmy cale serie baczkow. Hi, hi, tatus mial podwojna bron chemiczna w domu Odpowiedz Link Zgłoś
mamamarka Re: moj maluszek puszcza bąki 29.12.03, 23:04 Mój syneczek 3 tygodniowy też jest pierdziawką I ile z tego radości Pozdrawiam i życzę zdrowych bąków Agnieszka mama Marka Odpowiedz Link Zgłoś
yudith Re: moj maluszek puszcza bąki 30.12.03, 00:24 Hej!!! Jasne, że to dobrze! Pomyśl, co by było gdyby te bączki zostawały w brzuszku! Moja Oleczka też tak miała, mimo iż uważałam na jedzenie. Mama kazała mi jeść otręby pszenne z jogurtem naturalnym (karmię piersią). Wszelkie dolegliwości brzuszkowe minęły (włącznie z bączkami), a otręby jem na śniadanie do dziś (Oleczka ma 7 m-cy) - świetnie nam robią! Pozdrawiam! mamaoli Odpowiedz Link Zgłoś
tallinn Re: moj maluszek puszcza bąki 30.12.03, 11:28 Gratulacje! Dobrze, ze to robi. W przeciwnym razie gazy krazylyby po jego ukladzie pokarmowym, a dla takiego malucha bywa to bardzo bolesne ... Tak trzymac, maluszku! Odpowiedz Link Zgłoś
bewka Re: moj maluszek puszcza bąki 30.12.03, 19:53 miesiac a jaki madry! niech pruka ile sie da, moj maly kawaler rowniez pruka i nie pamietam zebysmy kiedykolwiek mieli problem z kolka czy bolem brzucha.pozdrawiam.ewa Odpowiedz Link Zgłoś