maledi 27.08.09, 13:42 Czy ktos uzywa?? czy sa dobre? podobno teraz jest taki ktory przy kazdym ruchy dopasowuje sie do podniebienia zeby najmniej go odksztalcic. Moje dzieci uzywaja Aventu, ale chcialabym wyprobowac cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super-mikunia Re: smoczek uspakajacz tommee tippee 27.08.09, 14:52 Ogólnie lubię firmę TT. Natomiast smoczki, wolę AVENTU, ze względu na to, że są silikonowe, TT mam gumowe i ten kolor trochę mnie odpycha Młody od początku uzywał AV. i na początku nie chciał TT teraz bierze je na zmianę. Nie doczytalam chyba tej informacji o dopasowywaniu się albo miałam jakegoś innego TT... Odpowiedz Link Zgłoś
martekle Re: smoczek uspakajacz tommee tippee 27.08.09, 14:58 my uzywamy aventu, przejscie na TT okazalo sie porazką poniewaz one maja inna gumę, mniej fajną w dotyku i jak smoczek nie jest zwilżony to ciezko wlozyc do buzi dziecka, tak sie "haczy" co prawda uzywam na zmiane aventu i TT ale moj synek jest wybitny pod tym wzgledem ssie wszystko co popadnie bez najmniejszym problemow karmie go piersia, a czasami maz pod moja nieobecnosc karmi go z butelki TT tez bez problemow Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: smoczek uspakajacz tommee tippee 28.08.09, 01:14 u nas sie nie sprawdzily smoczki z tt. za to butelki jaknajbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
fantastic.mama Re: smoczek uspakajacz tommee tippee 27.08.09, 23:33 Z początku używaliśmy TT ( 0-3mc) silikonowe. Powiem, że one sa dość nietypowe w podobieństwie do innych, bo są prążkowane na podobieństwo kobiecej piersi. Ale potem mała nie chciała ich ssać, wypluwała (może te prążki na smoczku ją drażniły). Zmieniłam na Avent i używamy ich do tej pory, już ładne kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia_83 Re: smoczek uspakajacz tommee tippee 28.08.09, 08:48 Mój trzymiesięczny malec uwielbia butelki TT do tego stopnia, że z żadnej innej nie chce jeść ale na smoczki z tej firmy nawet nie spogląda. U nas minusem w tych smoczkach okazał się ich ciężar. Smoczki z Aventa są o wiele lżejsze dzięki czemu niemowlakowi łatwiej utrzymać go w buzi. Jeśli dziecko jest zadowolone ze swojego smoczka to po co go stresować zmianami? Odpowiedz Link Zgłoś
asik.33 Re: smoczek uspakajacz tommee tippee 28.08.09, 22:01 Butelkę TT uwielbia, a smoczkami TT pluje. Za to smoczki Avent jak najbardziej. Jak czytam u pozostałych podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sagittarius_84 Re: smoczek uspakajacz tommee tippee 29.08.09, 10:17 Ja używam zwykły kauczukowy z NUK , mam ten z TT ale mała go kompletnie nie akceptuje. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: smoczek uspakajacz tommee tippee 29.08.09, 12:52 i my używamy TT - opcję AIR. Są faktycznie nietypowe i nigdy nie pomyślałam, że za ciężkie!!!! Bo faktycznie są! Zdarza się, że wypadają... Mój syn ma je od początku i ssie bez problemu - głównie przed spaniem. Co do smoczków z butelek TT - uważam, że lepsze Aventu - sztywniejsze, głebiej mam wrażenie wchodzą. Używamy teraz TT - też ze względu na opcję wkładów na mleko modyf., ale Avent chyba lepszy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
olena-net Re: smoczek uspakajacz tommee tippee 31.08.09, 08:48 Na polski rynek niedlugo wejdzie firma MAM produkujaca butelki smoczki i inne akcesoria dla maluchow. Osobiscie mam mozliwosc testowania MAM'owych produktow i jestem zachwycona. Po pierwsze smoczki, butelki ani inne produkty nie zawieraja szkodliwego Bisfenolu A, po drugie smoczki wykonane z jedwabistego silikonu, po trzecie anatomiczny ksztalt (to dla mnie jako dla logopedy niezwykle istotne), po czwarte przepiekna kolorystyka i design. Wiwm ze produkty MAM beda dostepne jedynie w aptekach co tym bardziej przekonuje mnie do tego, ze produkty MAM to artykuly najwyzszej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś