new5 04.01.04, 14:23 moja 5 mies.corcia b.pozno w nocy zasypia ok 12-01,potrafi ucinac sobie krotkie drzemki,nawet po 22,23 zasnie na 20 min. i obudzi sie,zasypia na dobre tak jak napisalam wyrzej.czy macie tez takie problemy?Rano budzi sie ok 8. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konkubinka Re: nie chce spac 04.01.04, 14:41 no to powiem ci ze masz ekstra. Moje dziecko poprostu budzi sie co dwie godziny , czterdziesci minut , jak jej sie podoba. Jezeli zasnie o 22 lub wczesniej to opierwszej jest pierwsza pobudka o potem co godzine dwie musi powiszec przy cycu. Jezeli zasnie pozniej to przesuwa pierwsza pobodke o tyle ile przesunela zasniecie Odpowiedz Link Zgłoś
katom Re: nie chce spac 04.01.04, 17:42 Nie jesteś sama. Moja córka - prawie 6 miesięcy - robi to samo, zasypia ok. północy, śpi do 9-10 rano, w tym dwie albo trzy pobudni na cycek, ale je przez sen i śpi dalej, praktycznie wieczorem nie ma życia dla rodziców. Próbowałam nie dawac jej spać popołudniami, bez skutku, i tak zasypia późno, podobno ja - czyli jej mama - w tym wieku spałam równie późno i z kolei ze mna męczyła się moja mama. Podobno to przejdzie i dzieciak się unormuje pozdrawiam i zyczę nam wszystkim wytrwałości Odpowiedz Link Zgłoś
izek5 Re: nie chce spac 04.01.04, 18:14 Moja córcia ma 2,5 miesiąca. A ja już od miesiąca mam takie akcje. W dzień praktycznie nie śpi, chyba, że na spacerze, ale nie można czasami na niego iść. Wieczór to ciągłe marudzenie. Wreszcie może zaśnie ok 23-24h itak sobie śpi do 8 z dwiema przerwami na karmienie. A ostatnio to i w nocy wisi na cycku 2 godziny. Nie mówię już otym, że w domu nic zrobić nie można, bo ciągle trzeba jej poświęcać uwagę. Życzmy sobie wytrwałości. Iza i Natalka (18.10.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
agaa28 Re: nie chce spac 04.01.04, 19:26 Jestem mamą wspaniałego chłopca, który za parę dni ukończy 9 miesięcy, ale takie przygody jak Twoje Dziecko uskuteczniał do siódmego miesiąca. Jest karmiony sztucznie i myślałam, że jeśli naje się wieczorkiem to do rana spokojnie pośpi, ale tylko mi sie tak wydawało. Jednakże pocieszyć Cię mogę, ze to się zmieni i to nawet nie bedziesz wiedzieć kiedy. Pod koniec siódmego miesiąca mój maluch ustanowił nowe zasady, których trzyma się do dziś, a mianowicie: kąpiel około 18tej, część bądź pełen posiłek, godzinka rozrabiania z tatą w piżamie i spanie do 7-8 rano. Jeśli nie doje, bo jest już zmęczony to i tak się nie budzi, bo wie, ze koło 21 mama przez sen nakarmi. Dużo cierpliwości Ci życzę i wiedz, ze szybko się to zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś