Dodaj do ulubionych

objawy ciazy????

14.10.04, 23:25
jakie macie objawy ciazy i od kiedy ???
Obserwuj wątek
    • koleandra Re: objawy ciazy???? 15.10.04, 08:16
      Witam. Od jakiegoś czasu biegam bardzo często do toalety. Początkowo myślałam,
      że sobie przeziębiłam pęcherz bo i brzuch mnie pobolewał. Potem zaczęło mdlić
      mnie z rana i poczułam, że często robi mi się słabo. Już wtedy wiedziałam, że
      muszę zrobic test.
    • maral97 Re: objawy ciazy???? 15.10.04, 13:30
      Mniej więcej od drugiego dnia po zapłodnieniu bardzo mnie bolały jajniki i
      piersi. Teraz już tylko piersi i troszkę czuję jakby wzdęcie w podbrzuszu. Nic
      poza tym i oby tak dalej smile
    • lolo09 Re: objawy ciazy???? 15.10.04, 14:19
      witam
      zaraz po zapłodnieniu miałam bolesność brodawek i 1 dniową wysypkę (tak samo
      jak w pierwszej ciąży). Po ok. tygodniu, dwóch częste bieganie do toalety
      (teraz ledwo dojeżdżam do pracy), bolesność i powiększenie piersi no i
      STRASZZZZZNA senność (przed wczoraj usnęłam w opakowaniu).
      Na szczęście nie mam nudności (podobnie jak w 1 ciąży)

pozdrawiam
    • pam-param Re: objawy ciazy???? 19.10.04, 12:10
      To moja pierwsza ciąża, więc nie mam porównania; oczekiwałam jej bardzo, więc
      przez cały cykl byłam niesamowicie wsłuchana w swój organizm. 6 dni po
      zapłodnieniu miałam trzydniowe plamienie; silniejsze, niż zwykłe plamienie
      okołoowulacyjne (które często miewałam), ale słabsze, niż miesiączka. 10 dni po
      zapł. zrobiłam test - wynik negatywny. Już straciłam nadzieję, ale okres nie
      nadchodził. Kilka dni temu pobolewał mnie brzuch, jak przed okresem; miałam
      lekkie skurcze i delikatnie zabarwiony na różowo śluz. Odczekałam do 34 dnia
      cyklu (w życiu takiego dlugiego cyklu nie miałam!) i wczoraj zrobiłam test.
      Pokazały się dwie piękne kreski. Na razie nie mam żadnych innych klasycznych
      objawów typu powiększone czy tkliwe piersi, nudności, senność itp. Za to jem
      jak smok.
      pozdr.
      B.
    • azalea Re: objawy ciazy???? 19.10.04, 17:13
      Żadnych wink)) Oprócz braku okresu i II na teście ... To 7 tydzień, może jeszcze
      za wcześnie? No może tylko bolesność sutków, ale takie coś miewałam i normalnie
      w cyklu. POzdrawiam bardzo smile))
      --
      www.snugglepie.com/tickers/tdb.php?tid=25764
      • rosanna Re: objawy ciazy???? 27.10.04, 13:36
        A ja mam! Zanim zorientowalam sie, ze spoznia mi sie i zrobilam test,
        juz wiedzialam. Przede wszystkim bolace piersi, powiekszone brodawki.
        Bole i skurcze brzucha, zmiana apetytu. Lekkie nudnosci (szczegolnie w
        komunikacji miejskiej), sennosc.
        Mam nadzieje, ze omina mnie nudnosci i wymioty,
        podczas pierwszej ciazy mialam tak silne wymioty na poczatku,
        ze wyladowalam pod kroplowka.
    • tarach Re: objawy ciazy???? 27.10.04, 15:15
      ...ostatnią @ miałam 19.09....test zrobiłam dwa dni po spodziewanej @ i
      pokazały się upragnione II kreseczki...jeśli chodzi o objawy to pojawiły się
      kilka dni temu...tzn. częste wizyty w WC (nawet co pół godziny), ból piersi
      (czasami mam wrażenie, że ktoś mi kamienie tam powszywał) i bóle brzucha (które
      jak powiedział mi mój lekarz są jak najbardziej normalne)....no i u mnie brak
      apetytu na słodyczne (co jest mega dziwne bo przed mogłabym jeść tylko słodkie).

Monia <GG 3386463>
      • rosanna Re: objawy ciazy???? 27.10.04, 16:07
        Ja tez mialam 19.09. Na kiedy masz termin?
        Bylas juz u lekarza? Ja jeszcze chwile zaczekam.
        Moje wizyty w wc tez od kilku dni sa bardzo czeste,
        ale najbardziej dokuczaja mi piersi.
        • tarach Re: objawy ciazy???? 28.10.04, 08:21
          Hej...jeszcze nie byłam u lekarza, wizytę mam dopiero we wtorek (02.11)ale
          rozmawiałam z moim lekarzem przez telefon i powiedział,że lepiej poczekać z
          wizytą (ja chciałam już iść na początku tego tygodnia smile ). Według kalkulatora
          który znalazłam na necie termin wypada na 25.06.2005r. Nie wiem jak Ty ale ja
          jestem najszczęśliwszą osobą na świecie....
          Pozdrawiam Monia <GG 3386463>
          • rosanna Re: objawy ciazy???? 28.10.04, 10:28
            Mnie wyszedl termin na 27.06.
            Do lekarza pojde za jakies 2 tyg.
            Ciesze sie bardzo, jestem chyba spokojniejsza,
            niz podczas pierwszej ciazy, ktora zle znosilam.
            Wczoraj kupilam pol kilo kapusty kiszonej
            i wciagnelam polowesmile
            • mama-in-spe Re: objawy ciazy???? 28.10.04, 11:45
              Ja mam WIELKIE CYCKI i bolącesad, często jestem zmęczona, niedobreze mi (ale nie
              rzygam, po prostu dziwnie się czuję), no i to chyba by było na tyle.
              Wystarczybig_grin Aha, potrafię sie popłakas np. na widok muchy, reklamy
              telewizyjnej, liściasmile))
              • pam-param Re: objawy ciazy???? 28.10.04, 12:45
                Aaaa! Dobrze że mi przypomniałaś! W nastroju jestem dobrym raczej, ale w
                ostatnią sobotę dostałam niemal spazmów i szlochałam pół dnia, bo w Gazecie
                Stołecznej przeczytałam artykuł o panu bezdomnym, który na Ursynowie siedzi na
                krześle i sprzedaje książki.

Przekonajcie się same, że rzeczywiście mogło to doprowadzić mnie do takiej
                rozpaczy: (najbardziej wzruszyłam się tym, że on taki dumny...)

Mieszkaniec z tajemnicą

On budzi we mnie jakieś poczucie winy. Ja mam ciepłą wodę, łóżko, jedzenie, a
                on stoi na dworze. Próbowałem z nim rozmawiać, ale tylko spytał, czy to komuś
                przeszkadza, że on tak sobie stoi. Oczywiście, że nie przeszkadza - opowiada
                mieszkaniec osiedla, przy którego płocie zamieszkał bezdomny

Koło przystanku autobusowego na rogu ulic Sobieskiego i Nałęczowskiej na starym
                zniszczonym krześle siedzi mężczyzna: wielka siwa broda, kapelusz, stara,
                zniszczona kurtka, nieruchomy, wbity w ziemię wzrok. Obok stoi miotła, na
                przykrytym szmatą chodniku leżą książki. Koło mężczyzny ciągle ktoś przechodzi:
                a to do apteki (jest na prawo), a to do osiedla (furtka jest na lewo), a to na
                przystanek (jest przed), a to do sklepu (też na lewo), a to do kościoła (jest
                po drugiej stronie ulicy). Ani pracownicy apteki, ani mieszkańcy osiedla Sztuka
                Nałęczowska, ani sprzedawczynie w sklepie nie wiedzą, kim jest mężczyzna z siwą
                brodą.

Wiadomo tylko, że pojawił się na wiosnę i że najpierw siedział w kucki. - Jak
                jakiś Hindus. Niesamowicie wytrwale - opowiada jeden z mieszkańców osiedla. Z
                czasem urządził sobie "dom" - to znaczy postawił sobie stare, zniszczone
                krzesło. Na krześle siedzi, je, śpi, pali papierosy. Czasem wstaje i idzie na
                zakupy do najbliższego sklepu albo w poszukiwaniu książek odwiedza okoliczne
                śmietniki. Mieszkańcom nie przeszkadza, nawet go polubili.

- Próbowaliśmy mu jakoś pomóc, ale on nic nie chce. Nie bierze pieniędzy, nie
                chce jedzenia, jedyne, co przyjmuje, to książki, które potem ustawia na
                prowizorycznym straganie i sprzedaje - opowiada mieszkaniec osiedla.

- Kiedyś w nocy usłyszałem, jak śpiewa. Na dworze było zimno, padał deszcz.
                Zrobiłem kanapki i herbatę. A on tylko popatrzył na mnie tymi swoimi czarnymi
                oczami i stanowczo, ale grzecznie podziękował - opowiada inny "sąsiad", który
                również chce pozostać anonimowy.

Mieszkańcy osiedla Sztuka Nałęczowska mówią, że w tym mężczyźnie jest jakaś
                duma, jakieś skupienie. - On nie żebrze, tylko sprzedaje i robi to z godnością -
                mówią. Teraz jednak martwią się o niego. - Idzie zima, więc może zamarznąć
                albo się poważnie rozchorować - tłumaczą i na razie nie wiedzą, co robić.

[-]

Książka na wagę złota

Mężczyzna z siwą brodą nie chciał ze mną rozmawiać. Siedział nieruchomo i
                patrzył na czubek swojego buta. Ożywił się dopiero wtedy, gdy zapytałem o cenę
                książki, konkretnie "Wyspy skarbów", którą wypatrzyłem wśród pomiętych dzieł.
                Książka była wilgotna.

- A ile pan uważa? - zapytał. To było naprawdę trudne pytanie. - Pięć złotych? -
                odparłem. Zgodził się. Wyciągnąłem drobne. Nawet nie policzył. - Dziękuję -
                powiedział i znów wpatrzył się w czubek buta.

• agamroz Re: objawy ciazy???? 29.10.04, 09:10
      Jestem w 5 tyg. jak do tej pory mialam bole podbrzusza i nabrzmiale
      piersi....trzy dni temu przeszlo jak reka odjal i od tygodnia spada mi waga.
      Mimo apetytu na slodycze, ktorego wczesniej nie mialam.
      Doszly mnie sluchy,ze na poczatlu ciazy tak bywa....nie mam zdania to moja
      pierwsza.
      W kazdym razie nie wiem jak Panie, ale ja juz wzmacniam miesnie brzucha
      codzienna gimnastyka wink
      Pozdrawiam!
      • anita53 Re: objawy ciazy???? 30.10.04, 10:26
        Na tydzien przez @ jeden test - na drugim jakas slaba krecha. Myslalam ze znowu
        mam jakies zaburzenia hormonalne ... piersi swedzialy, brodawki duze, sennosc
        no i lazila za mna kasza, az ugotowalam krupnik i zjadlam przez 2 dni po 2
        wielkie talerze + jeszcze troche lososia, nie chce mi sie patrzec na moje
        ukochane ciastka, czekoladki. Test zrobiony przypadkiem po poludniu 2 krechy,
        rano w 35d.c. potwierdzil. Za tydzien ide na usg i sie boje. Poprzednia
        obumarla w 6tyg. Termin bylby na koniec czerwca/poczatek lipca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka