Dodaj do ulubionych

czerwcówy, ile juz przytyłyście???

13.12.04, 13:07
Ja dopiero zaczynam drugi trymestr i cholera, już ze 3-4 kilo na plusie.
Spodnie się nie dopinają i mam już wyraźny brzuszek. Jak czytam o kobietach w
ciązy, który nie tyły ani grama przez 6 miesięcy i niemal całą ciążę chodziły
w swoich przedciązowych ciuchach, to jestem w szoku. Dodam, że byłam raczej
szczupła i bez szczególnych tendencji do tycia (rozmiar 36/38).
Obserwuj wątek
    • koleandra Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 13:10
      W pierwszej ciąży przez pierwsze 3 miesiące schudłam troszkę a potem całe 20
      kilo przytyłam - najwięcej w 7-9 miesiącu.
      Teraz ważę 2 kilo więcej niż przed ciążą ale sadełka przybyło i w spodnie sie
      nie mieszczę. Zobaczymy co będzie dalej.
      • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 13:21
        W pierwszej ciąży przytyłam ok 13-15 kg teraz mam 3na plusie,a rozmiar przed
        ciążą 38 wzrost 176
        • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 13:23
          dodam,ze 14 tygodni i 5 dni za mną wink
    • gumecka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 13:31
      Kochana ja zaczynam II trymestr i jakos nic mi w wadze nie przybylo, waze nadal
      tyle co zwykle a dzidzia zdrowa. Niektorym kobitkom woda sie zbiera w
      organizmie moze dlatego tak tyja, tak miala moja kolezanka, wcale sie
      nieopychala a tyla jak wariatka.
    • strzala04 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 13:47
      Ja to nawet schudłam 2,5 kg ale to było dawno. Następną wizytę mam 4 stycznia i
      pewnie doznam szoku, bo przecież święta przed nami. Jak tu się obronić przed
      obżarstwem? A apetycik zaczyna dopisywać.
      Zgadzam się co do zbierania się wody w organizmie, bo ja właśnie się tak czuję.
      Tzn. taka jakaś opuchnięta.
    • pocahontas_kw Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 13:53
      hm no jakies trzy kg, ale nie martwię się, czuje się z nimi dobrze, no i
      brzuszek coraz mocniej widac, więc tycie normalne jest i trzeba się z tym
      pogodzićwink

pocahontas zaokraglona
      • lesia28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 14:26
        U mnie waga stoi , taka jak przed ciaza , ale ja sporo waze 68 kg przy 170 cm ,
        wiec sie tym nie martwie , wazne ze dzidzia zdrowa i rosnie , tydzien temu
        miala juz 5 cm!!!
    • anna.michal Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 14:30
      Dzisiaj 13t5d i ok 3kilo do przodu - brzuszek już wyraźnie zaokrąglony.
      W pierwszej ciąży przytyłam ok 11-13. I w zasadzie przybierałam na wadze od
      początku. A mój rozmiar to też 36. smile
      • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 14:47
        Jak Wam sie woda "zbiera" to nalezy unikać soli i słonych potraw,bo potem to
        mozna miec problemy z opuchniętymi nozkami ,dłonmi,buzia i fatalnie przez to
        sie czuć.Mi tam woda sie nie zbiera,myśle ze te 3 kg to nie jest duzo,kazda
        osoba inaczej reaguje i w inny sposob przybiera,niektore chudna a potem bardzo
        tyja ,ja mysle ze to kwesia budowy i predyspozycji,wazne aby nie objadac sie za
        dwoje a jeśc zdrowo i w granicach przyzwoitości,to ze jesteśmy w ciazy nie daje
        nam taryfy ulgowej na zajadanie czego sie chce,myśle ze warto jeśc zdrowo np.
        mniejsze porcje a częściej np. 5 posiłkow dziennie ale mniejszych ,aby sie nie
        opychac bo to wcale nie jest zdrowe.Zreszta chyba wiecie co Wam pasuje
        najlepiej po czym czujecie sie dobrze ,a po czy cierpicie.Nikt za nas dzieci
        nie będzie nosić no i nie urodzi,to my musimy czuc sie dobrze.
    • ewelinaxxi Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 14:45
      A ja schudłam 6 kg i waga ani drgnie do przodu. Wszystko przez ten brak apetytu
      i mdłości. Całe szczęście, że wyniki mam dobre, więc pocieszam się, że to tylko
      zbedne sadełko ze mnie zeszło, tym bardziej że przed ciążą ważyłam 74 kg smile)))
      I wszyscy mówią, że oszukuję, że jestem w ciąży, bo nic kompletnie jeszcze nie
      widać smile))

Pozdrawiam
    • martaglowacka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 14:59
      0,5 kilo sad
      Nie wiem czy się cieszyć czy płakać wink
    • maral97 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 16:42
      Ja jestem 2 kg do przodu smile
      • romilka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 17:15
        Witam serdecznie!! smilesmilesmile
        Nic jeszcze nie przytyłam,ale bardzos sie z tego ciesze bo mam troszke do
        zgubienia sad ,jestem raczej jak mowia "mocnej budowy".Apetyt troszke powraca
        wiec pewnie niedługo zacznie sie przybieranie na wadze-coz takie urokismile!!
        Pozdrawiam!!

Romi-Dzidzia
    • nonu Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.12.04, 17:33
      U mnie 13t4d i około 1,5 kg na plusie. Do niedawna jeszcze nic i nagle waga
      podskoczyła jakby z dnia na dzień. Przed ciąża nosiłam rozmiar 38 przy wzroscie
      170 cm. Dodam jeszcze, ze nie stosuje żadnej diety kobiety w ciąży, jem to na co
      mam ochotę. W poprzedniej ciąży starałam się odżywiać zdrowo i dzidzia była
      maleńka. Teraz zobaczymy, jaki pisklak się wykluje w czerwcusmile))
    • martucha1 4 kg 13.12.04, 20:09
      Chyba jestem rekordzistką?
      W pierwszej ciąży przytyłam 30 kg wink
      Marta
      • lolo09 2-3kg 13.12.04, 20:13
        u mnie rowno 16tc i 2-3 kg na plusie. nie martwie sie tym wczle bo i tak jeszce
        nie dobilam wagi z jak stratowalam z damianem, a wtedy przytylam 16kg i po
        karmieniu bylam na minusie.
        brzuszek tez sie zaokrągla , ale spokojnie nosze jeszce spodnie z okresu
        karmienia, bo w moich mi za ciasno jak siedze i boje sie zeby guzikiem nikogo
        nie zabicsmile))))).
        pozdrawiam
        • jola-kropek Re: jakies 2-2,5 kg 13.12.04, 20:26
          jakos tak mi sie brzusio zaokraglij, ni i piersi urosly... spodnie troche
          przyciasne, ale nie czuje tej wagi jakos takiej, tylko tak jakbym spuchla
          troche... moze to ta woda o ktorej mowicie? no, w koncu maluch musi miec miejsce
          do plywania wink
      • martucha1 korekta-2 kg :))) 23.12.04, 11:13
        Bo właśnie straciłam dwa kilogramy po powrocie do pracy smile
    • fala9 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 14.12.04, 09:16
      U mnie od jutra 16 tydzien i na wadze przybyło 1,5 kg smile
      • nerwus4 16tc2 dni=4 kg 14.12.04, 11:02
        • ewucha28 Re: 16tc2 dni=4 kg 14.12.04, 12:20
          nerwus piszesz 16 tyg i dwa dni,a termin masz na 7.06,coś chyba nie tak ja mam
          14 tyg i6 dni a termin mam na 8.06.wink)))))
          • ewucha28 rugatek,narwus ;-)))) 14.12.04, 12:21
            ups,przepraszam,pomyliłam Was dziewczynki,nie krzyczcie wink))))
    • hakdil Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 14.12.04, 20:09
      Oj,to jestescie super laseczki!Ja mam 3kg do przodu,gines mowil,ze obym tyla 1
      kg.na mies.to bedzie super!Niestety odmawiam sobie slodyczy,ciast itp.,nie
      jadam tez kolacji,bo mnie mdli wieczorami.Przede mna u ginesa byla laska ktora
      utyla 4 kg.w ciagu 3 tyg!wiec pocieszam sie,ze nie jest tak żle.
      Pasmile
      • wilno79 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 15.12.04, 13:19
        cześć jestem w 13 tc i narazie 1,5 kg do przodu, spodnie zaczynają być za
        ciasne na brzuchu, który się zaczął jakby zaokrąglaćsmile)pozdrowieniasmile
        • guleranda 1,5kg na minusie 16.12.04, 17:21
          jestem w 15 tc i z 48 schudłam na razie do 46,5kg.potworność!a tak dużo jem.To
          chyba stresy.co prawda brzuszek większy (jeszcze niewidoczny)i podpiersie też
          poszło,ale ogólnie wyglądam mizernie.pozdrawiam
          • rosanna Re: 1,5kg na minusie 30.12.04, 11:16
            guleranda napisała:

> jestem w 15 tc i z 48 schudłam na razie do 46,5kg.potworność!a tak dużo
            jem.To
            > chyba stresy.co prawda brzuszek większy (jeszcze niewidoczny)i podpiersie też
            > poszło,ale ogólnie wyglądam mizernie.pozdrawiam

Guleranda, Tobie to sie nie dziwie, ja tez przed slubem schudlamsmile
    • azja.grum Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 23.12.04, 08:44
      Witam wszystkie dziewczyny!
      Jestem w 14 tyg. Tydzień temu się ważyłam i było 3 kg na plusie. Parę dni temu
      jeszcze wchodziłam w swoje spodnie, aż któregoś dnia poszłam do toalety,
      rozpięłam spodnie i już ich nie zapięłam. Od temtego czasu chodzę tylko w
      dzianinowej spódnicy na gumce. Najgorsze, że wszystko mi idzie nie tyke w
      brzuszek co w uda i pośladki. Niestety.
      Macie już ciążowe ciuchy?
      Pozdrawiam
      Azja
      • nonu do azja.grum 23.12.04, 10:16
        Mi znowu wszystko idzie w brzuch, więc w swoje ubrania nie dopinam się już dość
        dawno. Zakupiłam spódnicę ciążową w sklepie internetowym i mam jedne niskie,
        elastyczne spodnie biodrówki, w których chodziłam przed ciążą, tyle, że z nimi
        jest taki kłopot, że wymagają bardzo długiej podkoszulki. W poprzednie ciąży
        brzuch miałam od maja do września, więc nosiłam letnie sukienki mojej mamy i
        miałam problem z głowy, teraz sprawa wygląda nieco inaczej. Pozdrawiam i jeszcze
        raz życzę milutkich Świąt.
    • maral97 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 29.12.04, 21:48
      Właśnie doszedł mi kolejny kilogram, więc do przodu jest już 3
      18tc.
      • m.nikla Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 06.01.05, 16:40
        WITAM, MAM TERMIN PORODU NA 8 CZERWCA- OD POCZATKU CIĄŻY NIC NIE PRZYTYŁAM,
        WAŻĘ MNIEJ O 2 KILO NIZ PRZED CIĄŻĄ...CZY TO DZIWNE??? A BRZUSZEK WIDAĆ JUŻ
        SPORY... JAKOS DZIWNIE SIE TO ROZKŁADA U MNIE... I JEM SPORO... TYLKO ZE PRZEZ
        PIERWSZE 3 MIESIĄCE NON STOP WYMIOTOWAŁAM...

POZDRAWIAM MAMUSIE!!!
        • rosanna Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 06.01.05, 16:44
          Wspolczuje Ci, mialam tak w pierwszej ciazy,
          za to teraz, nic, nic, az tu nagle 4+ i brzusio spory.
          Dzis nie wcisnelam sie w zadne spodnie, w weekend lece na zakupy.
          Ogolnie czuje sie wreszcie super, troche ciezko, ale nie wymiotuje wcale!
          • strzala04 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 06.01.05, 17:24
            ja jestem bardzo zdziwiona, schudłam 0,5 kg. zamiast przytyć, choć czuję się
            bardzo grubowink
    • guleranda Re: guleranda po ślubie 06.01.05, 18:55
      Bałam się że nie wcisnę się w suknię slubną,bo 1,5 tygodnie przed slubem ledwo
      się zapinałam i już widziałam pękajacy suwak w kościele.Tymczasem przyszedł
      1.01 i był kompletny luz.uff...teraz mogę tyc do wolismile.Powróciłam juz do wagi
      przed ciązą-48kg.Tearz już wiem rosanna co miałaś na myślismile.pozdrawiam
    • ren5 Polowa piatego i nic 06.01.05, 18:57
      Za kilka dni połowa piatego miesiaca i nic. Nawet waze od dwa kilogramy mniej
      niz przed ciaza - tj. 47
      • m.nikla Re: Polowa piatego i nic 08.01.05, 14:40
        ja się trochę nawet martwię tym schudnienciem- zamiast przytyciem w( 18tc) bo
        słyszałam ze potem podobno sie nadrabia
      • hayet Re: Polowa piatego i nic 01.02.05, 16:33
        Serio???
        Jak to mozliwe?
    • anna.michal Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 12.01.05, 14:05
      Koniec 18 tygodnia - od pierwszej wizyty 4 kilo do przodu. Nie jest źle.
      Brzuszek wystaje na całego.
      • lolo09 21 tc 12.01.05, 15:32
        przez ostani miesiac doszedl 1 kg, czyli w sumie +4
    • gumecka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.01.05, 13:12
      U mnie 17tc i przytylam 3kg, przed ciaza wazylam 55kg.
      • ewucha28 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.01.05, 13:15
        Ja licząc od początku na plusie 4,5 wink))
    • rene41 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 13.01.05, 14:02
      Czesc moj brzuszek jest juz przedemna a na wadze przybylo 4kg ciekawe ile jeszcze przybedzie w 1ciazy przytylam ok17 kg
      Pozdrawiam
      Mateuszek(05.11.2001r)i niespodzianka(21.06.2005r)
    • nonu Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 15.01.05, 08:31
      U mnie 19 tc i 4 kg plusie. Od początku Świąt "przypakowałam"smile) (bo na pewno
      nie dziudziul) 3 kg, a tak było pięknie. Chyba muszę zacząć wydzielać sobie
      papu, albo przestać odwiedzać mamęsmile)) Nie przejmuję się tak bardzo nagłym
      wzrostem wagi, bo w pierwszej ciąży też najwięcej przytyłam w 4 i 5 miesiącu, a
      końcowy wynik był ok. 11kg. Pozdrawiam wszystkie pulpaski.
      • hobbito Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 15.01.05, 21:18
        Ja jestem równo w 19 tc. Do 15tc chudłam w sumie 4 kg / a mam z czego /. od
        tego czasu waga stoi w miejscu, ale brzuszek już spory. luźniejsze spodnie
        noszę dopiero od 18 tc. pozdrawiam
        • romilka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 16.01.05, 09:31
          Ja juz niestety troszke tyje sad mam 2 kg na plusie a do szczupłych nie
          naleze,mam mocna budowe i zaczynam miec problem z ubraniami!!!

Romi-Dzidzia
          • mama-in-spe Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 17.01.05, 13:56
            A ja tyc przestałam, w II trymestrze znacznie się zmniejszyło obżarstwo,
            ustąpiły "zachcianki". Nadal jest około 4 kg do przodu, z tym, ze wiekszosc
            poszłą mi w brzuch i cycki.
            • aetas a chyba ze sto... 18.01.05, 08:41
              czuję, że będę grubsza niż w pierwszej ciąży, tamta z kolei "poprawiła" mi
              figurę o tyle, że z powodu mdłosci i wręcz jadłowstrętu zrobiłam się niezła
              laska, teraz chyba mi to nie grozi... sad
    • nonu Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 01.02.05, 09:23
      Buu, dlaczego nikt się tu nie wpisuje. Ja zaczynan 22 tc i mam ok. 5 kg na
      plusie. Wciąż tyje w tempie jednostajnym przyspieszonym. Dziewczyny, naprawdę
      nic Wam nie przybywa?smile))) Podciągam wątek i dajcie parę kilogramów otuchysmile)))
      • jola-kropek Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 01.02.05, 09:32
        hm... smile ja etraz w sumie mialam najwiekszy skok wagi do tej pory. prawie 2 kg w
        ciagu miesiaca. koncze 20sty tydzien i jestem niecale 4 na plusie. lekarz mowil,
        ze takie skoki sa mozliwe, szczegolnie, ze nie mialam zadnych mdlosci w Iwszym
        trymestrze i tylam raczej bardzo powoli, ale jednostajenie... a tu taki skok!
        teraz mam nadzieje ze stanie na przynajmniej miesiac... sad
        • mama-in-spe Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 01.02.05, 12:04
          Ja mam już 7 kg na plusie, z tego co czytałam to jest to idealna normasmile W
          sumie nie widać, bo kilogramy poszły w brzuszek, cycki, trochę w pupę i uda, a
          mam wyraźną talię.
          • lolo09 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 01.02.05, 12:08
            ja wczoraj sie wazylam jak robilam krzywa i doszedl kolejny kg. razem jest +5
            (24tc). tyje wiec jednostajnie 1kg/mc (a brzusio juz spory, ponoc w 26 tc
            macica osiaga wielkosc pilki do nogi, maj na razie jest jak pilka do
            siatki smile). z damianem bylo juz +7 i skok +3-4kg w 5 miesiacu.
            smile)
            • jancze Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 01.02.05, 13:35
              Ja od początku przytyłam 5 kilogramów. Ostatnie 3 kg, to w ciągu 3 tygodni. Jak
              zobaczyłam, to zbladłam. Przez pierwsze 3 miesiące nic nie tyłam i nic prawie
              nie jadłam. A potem zaczęłam jeść, brzuszek się nagle pokazał, i waga wzrosła.
              Mam nadzieję, że obojgu nam wyjdzie to na zdrowie. I może w końcu morfologia
              też wzrośnie.
              Pozdrowionka
        • rosanna Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 02.02.05, 10:27
          Mam dodatkowy kilogram, razem + 5, ale apetyt troche mniejszy.
    • mamalgosia 21 tc 01.02.05, 14:22
      Plus 5 kg. Jestem załamana. W pierwszej ciąży w tym czasie miałam tylko 2,5 plussad
      • hayet Re: 21 tc 01.02.05, 16:32
        Witajcie przyszle mamy.
        Dopiero dzisiaj znalzam to forum.
        Jest to moja pierwsza ciaz, wszystko jest dla mnie nowe, niesamowite.
        Teraz zaczelam 20 tyg i przytylam 4 kg. Na poczatku troche schudlam.
        Kupilam sobie spodnice i spodnie dla kobiet w ciazy, kilka bluzek no i swietne
        majtki pod brzuch. Sa poprostu cudowne...

A tak w ogole to sie juz nie moge doczekac rozwiazania. Troche sie obawiam
        porodu, tyle sie nasluchalam, ogladalam i sama nie wiem co mam myslec. Ale
        wiem, ze tyle kobiet to przezylo to i ja dam rade.

Jeszcze jedna kwestia - te ktore jeszcze nie wiedza - chcecie czy nie chcecie
        znac plci dziecka?

POzdrawiam serdecznie.

Ja tez jestem czerwcowa i bardzo sie ciesze, ze moj bobas tez bedzie jak
        mamusia...:o)
    • gumecka Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 02.02.05, 11:29
      ja obecnie 20tc i narazie tylko 5kg na plusie, oby tak dalej.
      • renste Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 02.02.05, 11:48
        Ja mam już ok.10kg na koncie.Nie dziwi mnie to specjalnie,bo jem jak opętana-co
        2-3 godziny.Mam 175 cm i waże teraz 65kg(brzuch zaczyna być widoczny,ale przy
        luźnej bluzce i marynarce nic nie widać).W poprzedniej ciąży przytyłam 20 kg i
        bez żadnych odchudzań waga wróciła do normy po porodzie.Mam nadzieję ,że teraz
        będzie tak samo(chociaż moja mama twierdzi ,że po drugim dziecku to już nie to
        samosmile).
        • maral97 Re: 23tc 06.02.05, 11:48
          + 3,5kg.
      • mamalgosia Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 02.02.05, 12:25
        Ty mówisz "tylko 5 kg"??? A ja tu wpadam w rozpacz, że aż 5 kg!
    • strzala04 Re: czerwcówy, ile juz przytyłyście??? 02.02.05, 14:34
      Ważyłam się dziś. Jestem w 19 tygodniu (lub 21 od OM) i przytyłam 2 kg, ale
      bardzo się boję że zacznę tyć bo mam cholerny apetyt. Staram się pamiętać i
      jeść w miarę rozsądnie, ale same wiecie jak jest...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka