Dodaj do ulubionych

bol plecow

19.12.04, 09:49
tez go macie? nie za bardzo wiem skad on sie mogl wziac... przytyc praktycznie
nie przytlam, brzucha tez jeszcze nie mam, wiec raczej nic mnie tam w sumie
nie ma prawa bolec.... ale boli. w dole plecow, tak jakby nerki, albo
kregoslup... sama nie wiem... troche tak jak przed wyjatkowo bolesna
miesiaczka... jakby mnie ktos sciskal, zaciskal... ciezko to opisac...
Obserwuj wątek
    • ewucha28 Re: bol plecow 19.12.04, 14:50
      tez tak mam w krzyzu na dole gdzie pupa sie zaczyna tak czasami mnie boli ze
      sie wyprostować nie moge,ale mam tak jak dłuzej postoje,albo cos robie(gotuje)
      • lolo09 Re: bol plecow 19.12.04, 19:37
        ja tez mam, co prwada juz mniejsze
        poruszalam ten watek jakis czas temu
        ponoc to normalne i minie..............po porodzie
        pozdrawiamsmile)))))))
    • gepart_czester Re: bol plecow 20.12.04, 16:04
      Dziewczyny doskonale Was rozumiem.
      Ja tez mam ogromne dolegliwości zwiazane z bolem plecow. Z tym, ze u mnie to
      jest o tyle kiepsko, ze kiedys tanczylam i i to spowodowalo lekkie kontuzje.
      Teraz po prostu czasem az wyje z powodu bolu krzyza. Moje rady: spac z walkiem
      z malutkiej poduszki lub koca pod krzyzem, chodzic na basen, nie dzwigac,
      zmuszac meza do masazowsmile)) - mi to bardzo pomaga.
      • noshadow Re: bol plecow 23.12.04, 18:20
        jestem w 14-tym tygodniu i czuje jakby mi ktos kregosłup imadłem skrecał.
        Szczegolnie w miejscu gdzie sie zapina stanik i nizej. Rano wstaje
        zmaltretowana, dlugo tez nie moge stac. Zawsze mialam lekko krzywy kregosłup,
        ale teraz mi daje porzadnie do wiwatu. Nie wiem czy to prawidlowe, czy zaczac
        latac po lekarzach?
        • lesia28 Re: bol plecow 23.12.04, 18:39
          Mnie od tygodnia pobolewa kosc ogonowa, zupelnie nie rozumiem o co chodzi, tez
          nie przytulam jeszcze za duzo bo 2 kg.
    • romilka Wpadłyscie w wir przygotowań?? 24.12.04, 10:07
      Ja juz prawie wszystko zrobiłam,jeszcze tylko umyje podłogi i zajme sie
      soba smile ! Okropny bol plecow mnie dopadł podczas odkurzania...Szkoda ze was nie
      ma dziewczynkisad,smutno tu sie robi ostatnio.
      Pozdrawiam i zycze WESOŁYCH ŚWIAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Romi-Dzidzia
      • ewucha28 Re: Wpadłyscie w wir przygotowań?? 24.12.04, 13:33
        Mnie to jeszcze boli w pośladku na środku tak ,ze czasami chodzic nie moge, co
        do tych boli i porownania do imadła,w czasie porodu jak kosci sie rozchodza to
        jes bool hehehe,to chyba teraz boli w ramach przygotowania do porodu wink))
        Pozdrawiam,nie dajcie siewink
    • nonu Re: bol plecow 07.01.05, 09:45
      Też mogę dołączyć do mam z bólem pleców i pośladków. Wczoraj trochę mnie
      poniosło podczas domowych porządków, a w nocy, gdy, jak zwykle, chciałam wstać
      do ubikacji, pośladki odmówiły posłuszeństwa. Nie wspomnę już o bólach krzyża,
      gdy niechcący położę się na wznak. A do tego to drętwienie kończyn w nocy. Noc
      stała się prawdziwym koszmarem.
      • jimg Re: bol plecow 07.01.05, 10:35
        mam dokładnie to samo ból straszny aż czasami zatyka. mnie boli w pośladkach i
        na dole pleców w okolicach dwóch dołeczków- ból jakby jakieś nerwy albo
        korzonki w każdym razie czasami nie mogę się podnieść z łóżka.....sad
    • jola-kropek Re: bol plecow 18.01.05, 06:06
      czesc dziewczyny.
      wiem ze ja znowu o tym samym, aelcoraz ciezej mi to zniesc... mozna jakies masci
      rozgrezwajace stosowac albo cos w tym stylu? normalnie bola mnie kosci miednicy!
      tuz przy kosci ogonowe! psuje mi to caly humorsad((((((((((((((( a moze macie
      jakies inne domowe sposoby? nawet jak odpoczne chwile to nie przechodzi, jest
      nawet jeszcze gorzej, tak jakby cos tam sie zastalo i przez chwile mam nawet
      trudnosci z chodzeniem...
    • moni1512 Re: bol plecow 18.01.05, 08:57
      ja mam dokładnie to samo.Jak się położę żeby odpocząć z nadzieją, że ból
      przejdzie to nie mogę się obrócić z boku na bok tak mnie boli. Najgorzej jest
      przy zmianie pozycji. Jak trochę dłużej posiedzę to nie mogę wstać. Jak postoję
      to mam problemy z siadaniem. Gdy sobie pomyślę, że to dopiero połowa i w
      dodatku ta lżejsza dla kręgosłupa to nie wiem co będzie dalej....
      • jola-kropek Re: bol plecow 18.01.05, 09:00
        moni1512 napisała:

> Gdy sobie pomyślę, że to dopiero połowa i w
        > dodatku ta lżejsza dla kręgosłupa to nie wiem co będzie dalej....
        dokladnie o tym samym myslalam... sad
        • ewucha28 Re: bol plecow 18.01.05, 10:29
          przy pierwszej ciązy tak nie miałam,a teraz chodzić nie moge ,lewy posladek
          naszpikowany szpilami no jeden lekki ruch czasami powoduje,ze sie ruszyc nie
          moge i dretwieje z bolu całe ciało,mam wrazenie ze cos uciska mi jakis nerw,a
          ja odczuwam to właśnie w tym miejscu-w pupie-dramamt,chodzic nie moge;-(((((

kurczaczek
          kruszyna
          • ewucha28 Re: bol plecow 18.01.05, 17:45
            to sie staje tragiczne pisałam o pośladku jeszcze dzisiaj rano,a teraz boli
            mnie juz cała lewa noga,bol promieniuje;-(((((
            • romilka Okropny bol plecow!! 30.01.05, 10:43
              Boli strasznie w odcinkuledzwiowo-krzyzowym,dret wieja mi plecy i mam problemy i
              z chodzeniem i z siadaniem i lezeniem!!Moze wczoraj przesadziłam ze sprzataniem
              ale wczesniej tez bolało.Zaczynam sie lordozowac czyli wypychac brzuch do
              przodu bo mniej boli,kregosłup mi sie wykrzywia.Boje sie ze tak mi juz zostanie
              (pupa z tyłu a brzuch wypiety.Macie jeszcze jakies sposoby??Pomocy.Przytyłam 4
              kg to chyba nie jest bardzo duzo??

Romi-Dzidzia
    • annajasielska76 Re: bol plecow 14.10.14, 19:49
      Najprawdopodobniej z powodu przodopochylenia miednicy, zmienia sie ustawienie kosci krzyzowej, rozluzniaja sie stawy tez tak mislam, pomogly mi masaze u pana Marcins rehabilitanta ktory ma o kregoslupie dobte pojecie, ccwuczylismy, rowniez na pilce.
      Polecam
      Marcin Zajac rehabidom.pl
    • 8marek81 Re: bol plecow 22.11.16, 19:31
      haluksy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka